Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Silvan Stâncel invitat special în Franța
(Muzică)

In perioada 10 - 20 martie 2016 va avea loc in Franta, la Avignon, cea de-a XV-a editie a Festivalului Andaluz, eveniment major dedicat muzicii si culturii flamenco. Festivalul este organizat de catre Association Andalouse Alhambra in colaborare cu Le centre Social La Fenetre si numerosi alti parteneri.
Association Andalouse Alhambra a fost creata in anul 1996 ca un proiect cultural al artistului international flamenco Luis de la Carrasca. Scopul principal al asociatiei il reprezinta promovarea si difuzarea culturii andaluze, sustinerea culturii spaniole si ibero-americane prin diverse manifestatii artistice. Din anul 2001 asociatia este recunoscuta oficial de catre guvernul autonom andaluz Junta de Andalucia ca si "Comunitate Andaluza in afara frontierelor Andaluziei ", cu scopul de a mentine legaturile sociale si culturale cu aceasta regiune a Spaniei. 

Festivalul Andaluz de la Avignon este un festival pluridisciplinar care prezinta expozitii de sculptura si pictura, dezbateri si conferinte publice, spectacole de muzica si dans flamenco, spectacole de muzica arabo-andauza, proiectie de filme, stagii de dans, cursuri de muzica flamenco pentru voce, stagiu de chitara flamenco, stagiu de dans oriental etc., scopul fiind acela de a oferi publicului cultura analuza in toata grandoarea ei. 

Sambata, 19 martie a.c., incepand cu ora 20.30, in cadrul primei parti a NOCHE DE ARTE FLAMENCO la sala Auditorium Jean Moulin au Thor (http://www.auditoriumjeanmoulin.com/?p=5478) din Avignon - Franta, Silvan Stancel este invitat special al festivalului pentru a canta si a lansa in limba spaniola primul sau volum de versuri Incredibil.Iubesc (Increible.Amo) produs de Libris Brasov. Association Andalouse Alhambra va produce totodata un spectacol flamenco pe baza acestei carti. Poezii in limba spaniola din Silvan Stancel - Increible.Amo vor fi puse pe muzica flamenco avandu-i ca protagonisti pe Luis de la Carrasca (voce), José Luis Dominguez (chitara) si Silvan Stancel (chitara, voce). 

1 CHITARA SPECIALA UNICAT CUSTOM MADE - marca HORA, model          SILVAN STANCEL


Sunt incantat si onorat! Sa particip la acest eveniment ca invitat special, sa-mi fie traduse poeziile in limba spaniola, sa fiu pe scena alaturi de doi artisti flamenco de vocatie si super profesionisti, sa fie produs pe baza poeziilor mele un spectacol muzical flamenco de catre o companie franco-spaniola, iata motive suficiente pentru a ma simti fericit si implinit. Sunt semne ca munca mea este apreciata si dincolo de Romania. Multumesc pe aceasta cale Luis de la Carrasca, Beatrice Valero si Association Andalouse Alhambra pentru invitatie si eforturi, multumesc Libris Editorial, Virgil Onita, Dana Anghelescu pentru productia cartii mele in limba romana si spaniola, multumesc traducatoarei Carmen Stimeriu pentru traducerea excelenta! Voi lua la Avignon chitara unicat construita special pentru mine de catre producatorul roman de instrumente muzicale HORA de la Reghin www.hora.ro si pentru a incanta astfel publicul strain cu produse originale si 100 % romanesti. Sper totodata ca anul acesta, in masura in care se va gasi sustinerea financiara necesara, sa reusesc sa onorez si invitatia deja primita de a lansa INCREIBLE.AMO in Mexic in cadrul celui mai mare targ de catre din lume dedicat literaturii in limba spaniola, Guadalajara International Book Fair. Pana atunci va invit sa descoperiti INCREDIBIL.IUBESC atat in romana cat si in spaniola!"
Silvan Stancel 

coperta_silvan_stancel_3


Orice editor traieste o mare bucurie si mandrie atunci cand cartile sale depasesc granitele tarii si ajung sa incante sufletele cititorilor din alte colturi ale lumii. Astfel, nu putem fi decat foarte fericiti ca volumul de poezii „Incredibil.Iubesc”, in varianta spaniola ”Increible.Amo”, semnat de Silvan Stancel si publicat de Libris Editorial va fi prezentat in cadrul celei de-a XV-a editii a FESTIVALULUI ANDALUZ de la Avignon, Franta. 
Volumul este expresia fortei artistice a lui Silvan Stancel, surprins intr-o alta dimensiune creatoare, nu disjuncta de muzica, si anume, poezia. 
Versurile au fost cat mai fidel traduse de o mare iubitoare de poezie, Carmen Stimeriu, cunoscuta actrita, prezentatoare tv si autoare de versuri, care a surprins esenta vie a gandurilor asternute in acest volum, reiterand ideea ca dragostea este, pana la urma, un limbajul universal al simtilor noastre.
Felicitam si multumim organizatorilor pentru oportunitatea creata si ii dorim lui Silvan mult succes in calitatea de “ambasador” al muzicii pe care o canta cu multa pasiune si al versurilor sale pline de vitalitate, senzualitate si profunzime”.


Dana Anghelescu, Director Libris Editorial


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate