Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Concert Bélo @Zai Après Café
(Muzică)
In cadrul lunii Francofoniei, Institutul Francez are bucuria de a-l invita pe artistul haitian BELO (Murat Jean Belony). Un veritabil fenomen muzical in Haiti si Caraibe, acesta va publicul din Romania cu ritmuri de soul, reggae, jazz si ritmuri traditionale haitiene (rara).
BELO va incepe turneul in Romania la Timisoara unde va sustine un concert
LUNI, 14 martie, ORA 20 la cafeneaua ZAI APRÈS CAFÉ (Strada Florimund Mercy, nr. 5).

Nascut in 1979 in Haiti, Bélo este autor, compozitor si interpret. Autodidact, fara notiuni muzicale, incepe spontan sa cante la chitara si sa asculte muzica variata: Bob Marley, Tracy Chapman, Buju Banton, Richard Bona… invata singur si, cu rabdare si mult exercitiu, devine una dintre vocile cele mai cunoscute din Haiti.

Inregistreaza primul album in 2005 intitulat Lakou trankil in care vorbeste despre problemele care traverseaza tara sa. Stilul sau este deja format, intre reggae si raga, cu o nunata de soul. Albumul ii aduce un prim succes in Haiti si in Antilele franceze iar in urma concursului radiourilor francofone Radiofffonies este clasat printre cei mai buni 20 artisti francofoni. in anul urmator primeste premiul Découvertes al RFI (Radio France Internationale).

Belo


In 2008 Bélo lanseaza cel de-al doilea album al sau, Référénces. Cu mai mult jazz si mai multe ritmuri traditionale haitiene decit precedentul, albumul dovedeste un real profesionalism al artistului si al muzicienilor sai. Colaboreaza cu basistul Richard Bona si cu saxofonistii Jowee Omicil si Ed Calle. Textele revin asupra situatiei din tara sa, a copiilor, adesea victime ale nebuniei parintilor.

Trei ani mai tarziu, neobositul Bélo lanseaza si cel de-al treila album, Haiti Debout (Ridica-te Haiti!). Marcat profund de cutremurul care a zguduit tara sa la inceputul lui 2010, muzicianul isi doreste ca acest album sa fie inainte de toate un mesager al sperantei. Pe tot parcursul lui 2011 are foarte multe concerte in State Unite si Europa dar si in tara lui pentru refugiati. incearca sa infiinteze o scoala de muzica in Haiti , el neavand sansa sa fie invatat de catre cineva cum sa citeasca o partitura.

afisbelo


In prezent sustine concerte in toate colturile lumii. Turneul in Romania (Timisoara, Craiova, Pitesti, Bucuresti) este organizat de Ambasada  Frantei, Institutul Francez si Organizatia Internationala a Francofoniei.
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate