Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Carte peste carte, ediția a VII-a, la aniversarea a 6 ani Paspartu
(Literatură)

La jumatatea lunii martie, Asociatia Paspartu sarbatoreste 6 ani de existenta printr-o noua editie „Carte peste carte.”, unul dintre cele doua proiecte principale ale ONG-ului.
Astfel, 6 ani de Paspartu se vor traduce in 6 zile de colecta – in perioada 15-20 martie – si 6 spatii de strangere de carti – Hecate, 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti (CLB), Seneca Anticafe, Carturesti Verona, EfdeN. 

Cea de-a VII-a editie „Carte peste carte” are ca scop strangerea de carti pentru 24 de centre culturale cu biblioteca publica in mediul rural si urban mic din judetul Sibiu, iar colecta este realizata in parteneriat cu Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu. Colectia de carte a acestor biblioteci este depasita moral si alterata fizic, motiv pentru care cei de la ASTRA Sibiu ne-au cerut ajutorul in a intermedia legatura cu oamenii dispusi sa doneze volume pentru copii (carti cu povesti, volume frumos ilustrate, carti de colorat etc.) si carti tehnice/practice pentru adulti. O parte dintre bibliotecile publice din satele sibiene au fost reconditionate sau deschise de curand, cu ajutorul programului Biblionet si a dedicarii echipei de la biblioteca judeteana. Mai multe detalii despre proiectele acestora si bibliotecile pe care le-au transformat puteti citi pe blogul Biblioterapie. 

Puteti dona carti de marti, 15 martie, si pana duminica, 20 martie (inclusiv) in 6 locuri din Bucuresti: Hecate (Str. Olari, nr. 8), 2 sedii ale Companiei de Librarii Bucuresti (Libraria nr. 7 – Progresul, sos. Giurgiului, nr. 119, bl. 11, si Libraria nr. 108 – Colentina, sos. Colentina, nr. 53, bl. 59), Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13), EfdeN (Bvd. Pache Protopopescu, nr. 66). 

Asa cum si-a obisnuit publicul, „Carte peste carte” va organiza si un eveniment principal pentru donatori. Acesta va avea loc sambata, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate – 3 proiectii de documentare cu si despre scriitori din selectia editiei pilot a Emineschool BFF, un concert sonido 13 (tango argentinian cu insertii din Borges) si o expozitie foto „Oameni si carti”, semnata de Ioana Birdu. Dupa ora 22:00, after-party la CARE Cafe, vecinii librariei Hecate.

Intrarea la eveniment este libera, dar accesul se face pe baza de carti!


Editura Litera s-a alaturat acestei editii „Carte peste carte” si va deschide colectarea de carti cu 100 de volume daruite pentru cele 24 de biblioteci publice din judetul Sibiu. 
Simbolic, cei care vor aduce mai multe carti sambata, 19 martie, la Hecate, vor primi si cate un semn de carte confectionat special pentru editia curenta. 

Va asteptam cu drag!

Partener principal: Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu
Partener-sponsor: Editura Litera
Parteneri: Hecate, Compania de Librarii Bucuresti, Seneca Anticafe, Carturesti Verona, EfdeN, Emineschool, CARE Cafe
________________

Asociatia Paspartu are doua proiecte principale: publicatia independenta  Arte si Meserii si proiectul Carte peste carte.
Proiectul „Carte peste carte” este un eveniment anual sau bianual de strangere de carti pentru institutiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte. Proiectul, organizat de Asociatia Paspartu din 2010, a strans, in cele sase editii, peste 9.000 de carti pentru Biblioteca din Baicoi, afterschool-ul din Clinceni, Centrul de Plasament din Alexandria, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Asociatia „Sfanta Ana” si comunitatea din Ponorata, Maramures, Liceul Teoretic „I.C. Dragusanu”, Victoria, judetul Brasov. 

CPC_edVII

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate