Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
În Postul Paștelui colecția Christia are 50% reducere
(Literatură)
Adenium ofera o reducere de 50% pentru orice volum din colectia Christia comandat, in perioada 14 martie – 30 aprilie 2016, de pe site-ul editurii: adenium.ro.
Colectia Christia va propune o serie de volume atent selectionate pentru omul „secolului vitezei”, care isi doreste sa pastreze vie relatia cu sine insusi, cu ceilalti si cu Dumnezeu. Sinteze din cele mai importante scrieri de Spiritualitate, solutii pentru depasirea starilor de impas si pentru regasirea bucuriei de a trai fiecare zi a vietii. Predici, marturii si exemple din vietile celor mai mari sfinti ai lumii, aratand cum au ajuns niste oameni obisnuiti la starea de sfintenie. O lectura perfecta pentru perioada postului.
Lucrarea Codul Bibliei. Semnatura lui Dumnezeu, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv, aduce in atentia cititorului codul pe care il contine Cartea Sfanta, ca „dovada incontestabila, in aceste vremuri de necredinta si scepticism, ca Biblia este inspirata de Dumnezeu cuvant cu cuvant”. Volumul raspunde cu argumente la aspecte fundamentale, cum ar fi cele legate de credibilitatea Bibliei si a crestinismului, adevarul despre Dumnezeu, omenire si mantuire pe care Cartea il contine, precum si certitudinea ca Iisus Hristos a inviat din morti. Este singurul volum care trateaza tema codurilor Bibliei din perspectiva ortodoxa. Cartea este scrisa intr-un limbaj usor de citit, ceea ce o face accesibila tuturor cititorilor. Scopul declarat de autor este acela de a veni cu un argument stiintific in apararea inspiratiei Sfintei Scripturi.

Volumul Sfinti martiri si marturisitori romani din secolul XX, autor Anca Bujoreanu, trateaza experientele prin care au trecut crestinii in inchisorile si lagarele de exterminare din Romania in timpul regimului comunist si modul in care au reusit sa-si pastreze nealterata credinta in Dumnezeu. Aceste realitati istorice sunt analizate dintr-o perspectiva teologica, ce nu a fost foarte des abordata in alte lucrari, o mare parte dintre ele axandu-se pe surse memorialistice.

Din colectia Christia face parte si volumul Maxime si cugetari filocalice, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv. Filocalia sau iubirea frumusetii spirituale reprezinta o sinteza a intregii spiritualitati ortodoxe. Putem considera colectia scrierilor filocalice mai mult un manual privind indrumarea crestinului pe calea urcusului duhovnicesc, decat un tratat sistematic de spiritualitate. Autorii acestor scrieri sunt preocupati de predarea unei metode de curatire de patimi si de punere in lucrare, cat mai fidela, a invataturilor evanghelice. Din acest motiv, preocuparea lor este una mai mult practica decat teoretica. La ei, ca de altfel la toti Parintii Bisericii, invatatura de credinta este strans legata de cea morala, inteleasa ca punerea in lucrare a acestei invataturi.

Cartea Sfarsitul omului. Cules din sfintele Scripturi, de Zosima Pascal-Prodromit, ne ofera raspunsuri si totodata ne indreapta pasii spre o treapta superioara de intelegere. Faptul ca a ajuns deja la a sasea editie ne indreptateste sa o recomandam tuturor celor care se opresc din tumultul prezentului si se intorc spre ei insisi din dorinta de a se cunoaste, de a intelege conditia umana.

Volumul Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv, ne indruma cum sa depasim stresul si cum sa traim o existenta plina de sens. Chiar daca viata este o lupta, ea poate fi dusa in liniste. Un adevarat manual de dezvoltare personala si duhovniceasca pentru oricine il deschide, volumul contine 927 de citate, grupate in peste 300 de teme.

Cartea foarte folositoare de suflet ne indeamna si ne ajuta sa fim sinceri cu noi insine, sa ne aprofundam in credinta, sa luam viata duhovniceasca mult mai in serios, ferindu-ne de a o socoti ceva usor si comod.
Iesita de sub condeiul Sfantului Nicodim Aghioritul, cartea isi propune sa analizeze din perspectiva duhovniceasca unele din cele mai arzatoare probleme ale epocii contemporane: depresia, nevrozele, maladiile legate de stres si alte afectiuni din aceasta categorie.

Pentru a putea comanda de pe site-ul Adenium va trebui sa va creati un cont si apoi sa puneti in cosul virtual cartile care va intereseaza. Alegeti modalitatea de livrare (prin curier sau prin Posta Romana) si finalizati comanda.
Promotia este valabila doar in perioada mentionata si doar pentru volumele colectiei CHRISTIA comandate de pe site-ul Adenium- www.adenium.ro.
Profitati de oferta Adenium din perioada Postului Pastelui si comandati-va cartile dorite!

C H R I S T I A


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate