Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Recital A G Weinberger solo acoustic la Galeriile Phoenix Iași
(Muzică)
Galeriile Phoenix va invita marti, 22 martie, ora 20.00, la concertul extraordinar GRINGO DE ROMANIA un deliciu acustic sustinut de inegalabilul AG WEINBERGER.
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat Romania vreodata.
Autenticitate, creativitate, sunet viu si necompromis, un artist ce  aduce melosul si povestile secolului trecut, in contemporaneitate. 
 
Muzica buna nu are granite, nu are varsta, ci ne uneste pe toti intr-un spirit mai bun.
 
Detinatorul celor 7 selectii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cantata live in Romania, decorat cu Ordinul Cultural in grad de Cavaler (2011), AG Weinberger va propune o sesiune muzicala exceptionala,  o seara  de blues si jazz in spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de catre critici Mr. Blues al Romaniei, iar de catre B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai inalta clasa”, el isi continua misiunea sa cu acelasi zel, cu aceeasi pasiune si credinta pentru a impune muzica buna in viata culturala din Romania.

Anul acesta, concertele sale poarta titlul generic GRINGO DE ROMANIA, iar piesele aduse in fata publicului stau sub semnul celor de colectie, rar auzite, o selectie unica de bijuterii muzicale, pe care in Romania doar AG Weinberger le canta.

Asadar, va invitam marti, 22 martie, ora 20 la Galeriile Phoenix, la un concert de colectie. Biletele pot fi achizitionate la Phoenix cafe in Piata Unirii 

 

agweinberger


Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man


Chitarist de exceptie, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si TV, producator de albume, el este o certa autoritate in domeniu. Atitudinea si gandirea despre viata il definesc ca fiind intaiul misionar al muzicii Blues, fiind supranumit de catre critica de specialiate Mr. Blues al Romaniei.
In 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat sa participe la celebra manifestare.
 
In mai 2000, pleaca “in exil cultural” in Statele Unite”, intrand astfel in marea competitie a pietei muzicale din America.
 
In noiembrie 2003, AGWeinberger s-a intors acasa invingator semnand un contract cu o Casa de Discuri americana, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, intaiul album american semnat AGWeinberger a fost inregistrat intre noiembrie 2004 si aprilie 2005, la Nashville, TN.
 
Nashville Calling”, intiiul album american semnat AG Weinberger, a fost inregistrat intre noiembrie 2004 si aprilie 2005, la Nashville, iar in 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
In 2011 a fost realizatorul si gazda emisiunii 'Acadeaua - cea mai dulce emisiune', difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2
Tot in 2011 a fost decorat cu 'Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler', de catre Presedintia Romaniei, ca apreciere pentru cariera muzicala deosebita si pentru eforturile constante de a descoperi si de a promova noi talente.
 
Discografie
- in 1996, AGWeinberger lanseaza primul album de Blues din Romania "Good Morning, Mr. Blues".
 - in 1997 lanseaza cel de-al doilea album, "Standard Weinberger". Concertul de lansare de la Sala Radio – sustinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 si vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din Romania. Acest album a obtinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului '97” oferit de revista “Actualitatea Muzicala”.
 - in 1999, la discografia artistului se adauga cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, inregistrat la Budapesta.
- in 2006 apare in premiera absoluta pentru Romania “Nashville Calling” - primul album al artistului inregistrat si produs integral in SUA
- In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”

Muzica de teatru

O alta activitate de exceptie a lui AGWeinberger o constituie colaborarile cu numeroase teatre din tara, scriind muzica de scena pentru 17 productii de teatru

“Un chitarist foarte bun, dinamic.”
                                                B. B. King

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident in toate realizarile sale muzicale.”
                                               

Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit 


“Muzica de clasa mondiala, cu o aroma unica.”
                                                 Cotidianul “Las Vegas Review Journal”

“Este un extraordinar prieten si un adevarat Bluesman.”
                                                  Son Seals

“Un chitarist excelent si charismatic.”
                                              Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas

“In muzica lui, exista sinceritate si o reala pasiune.”
                                                  Cotidianul “The Jonesboro Sun”

“Nume cu rezonanta, cu o muzica bine cintata, bine inregistrata, bine orchestrata, bine produsa.”
                                           

Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records


“Este pur si simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.” 
            Saptaminalul national american de de divertisment “Call Back Magazine 
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate