Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iulie 2019
Recomandări
Laureați ai competițiilor muzicale internaționale invitați la Sala Radio!
(Muzică)
Orchestra Nationala Radio prezinta vineri, 25 martie (19.00) Euroradio Youth Concert (Concertul de Tineret Euroradio), eveniment ce ofera publicului roman sansa de a-i aplauda la Bucuresti pe doi foarte tineri muzicieni multipremiati international.
Ii veti asculta la Sala Radio pe tanarul violonist japonez Rennosuke Fukuda (17 de ani), care a castigat premiul I la Concursul International “Yehudi Menuhin” - SUA (2014) si pe violoncelistul spaniol Fermín Villanueva (23 de ani), distins cu premiul I la Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes – Spania (2014) si la competitia internationala de la Sofia - International Competition 'Young Virtuosos' (2015). La pupitrul dirijoral se va afla Gabriel Bebeselea, dirijor principal al Operei Nationale Romane Iasi si dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu. 

Evenimentul se va derula sub egida Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union - EBU), care asigura transmisiunea ulterioara catre un potential de milioane de ascultatori. Scopul acestui proiect este sustinerea si promovarea tinerilor muzicieni laureati ai competitiilor inscrise sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret, prin evolutia, in calitate de solisti, alaturi de orchestre ale posturilor publice de radio si difuzarea prestatiilor artistice in reteaua EBU. 

Repertoriul serii este si el unul atractiv: Concertul nr. 2 in re minor pentru vioara si orchestra semnat de compozitorul polonez Henryk Wieniawski, Concertul in re minor pentru violoncel si orchestra – creatie a artistului francez Édouard Lalo si Simfonia nr. 8 – Neterminata, semnata de Schubert.

RENNOSUKE FUKUDA _foto Shingo Noritake


Violonistul japonez Rennosuke Fukuda a castigat in 2014 premiul I la Concursul International “Yehudi Menuhin” (SUA), ceea ce i-a oferit posibilitatea de a fi invitat sa interpreteze alaturi de Orchestra din Cleveland. De asemenea, tanarul artist a cantat alaturi de ansambluri ca Orchestra Filarmonica din Osaka, Orchestra Simfonica din Hiroshima, Orchestra Filarmonica din Kansai s.a. A fost distins recent cu premiul Reinhold Wurth, iar in 2013 a primit premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese de virtuozitate la a XV-a editie a competitiei internationale de vioara Kloster Schöntal (Germania). In prezent, Rennosuke Fukuda  studiaza in Elvetia, sub indrumarea profesorilor Svetlana Makarova si Pavel Vernikov.

FERMÍN VILLANUEVA


Violoncelistul spaniol Fermín Villanueva a inceput sa studieze violoncelul la Conservatorul Pablo Sarasate din Navarra (Spania), la varsta de 7 ani. Si-a continuat apoi studiile la Scoala de Muzica din tara Bascilor - ‘Musikene’ si la Universitatea de Muzica “Felix Mendelssohn Bartholdy”. A obtinut premii la: Competitia Nationala pentru Tineri Muzicieni Joaquin Maya (Pamplona, 2005), Concursul International Dotzauer (Dresda, 2009), Competitia de duo Clara Schumann (Leipzig, 2014) s.a. A fost invitat sa cante ca solist cu orchestre ca Basque National Symphony Orchestra, International Camerata of Madrid, Robert-Schumann-Sinfonieorchester, Leipziger Sinfonieorchester etc. Fermín Villanueva a evoluat in cadrul unor festivaluri precum Musika-Música - Bilbao (2011), International Pablo Casals Festival - Prades (2011), ‘Quincena Musical’ - San Sebastián (2012), Leipziger Notenspur (2013, 2014), BachFest - Leipzig (2013), Festivalul din Lucerna - Elvetia (2013).
Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate