Intrarea este libera si accesul se face prin Monetariei.
Sarbatorim Pastele catolic, asa ca gospodinele se pregatesc de zor cu produse de dulce specifice - pasca moldoveneasca si munteneasca, placinte domnesti cu branza dulce si sarata, cu dovleac si mere, dar si poale-n brau si cozonaci domnesti, Cozonac Bujor de la Suceava, prajituri de casa din Maramures si Braila, branzeturi, cascavaluri si preparate din carne afumate dupa retete vechi din Arges, tuici de la Cuca si vinuri de la Panciu.
Nu lipsesc nici produsele de post: mere, nuci si poame uscate, suc de mere, turta dulce, covrigi, cozonaci de post si paine cu maia, dulceturi, zacusti, salate de legume, siropuri si miere de albine, magiun de prune si de dovleac de la Topoloveni fara zahar adaugat si specialitati Topoloveana.
La terasa traditionala se gateste romaneste. Puteti gasi bucate felurite, de post si de dulce, dar si preparate pescaresti, dupa randuiala: sarmale de post, saramura de crap, chiftelute de peste si scrumbie de Dunare, la gratar.
Mesterii vor expune obiecte lucrate cu drag si pricepere: ii, icoane, jucarii din lemn si panza, ceramica de Corund, obicete din lemn de la Babeni, Valcea, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru si pietre semipretioase, cufere de lemn, oua incondeiate din Paltinu, altite si cojoace cusute, decoratiuni pascale.
In curtea din spate colectionarii de antichitati taranesti se aduna din toata tara sa expuna obiecte vechi: mobilier, obiecte din gospodaria taraneasca, patefoane, carte veche, icoane, lazi de zestre, port si tesaturi, ceramica si portelanuri, monede si carti postale, tablouri, carte veche si multe altele.
Intrarea este libera!
Organizator: Tactic Events
. |