Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Fanbook Izvoarele istoriei @Hof Café Braşov
(Literatură)
La Clubul de lectura „Fanbook Izvoarele istoriei”, adolescentii din Brasov descopera personalitatea complexa si puternica a Mariei, Regina Romaniei.
Liceenii din Brasov se vor intalni astazi, 26 martie, de la ora 13:00, la o noua editie a clubului de lectura „Fanbook Izvoarele istoriei”, iar de la 14:30 vor avea un dialog cu istoricul si scriitorul Lucian Boia.
Cartea propusa pentru lectura si dezbatere este „Maria, Regina Romanei – Jurnal de razboi (I). 1916 -1917”. Discutiile vor fi moderate de Mariana Gavrila, profesor de istorie la Colegiul National “Andrei Saguna” si gazduite de Hof Café. 

”Ne dorim sa scoatem liceenii si elevii de gimnaziu din scoli si a-i aduce intr-un mediu informal pentru a discuta despre carti, istorie, pasiuni si teme de interes pentru ei. Fanbook nu este un club de lectura obisnuit, in sensul ca liceenii citesc acasa cartea propusa, iar noi le cream conjunctura si mediul cultural propice dezbaterilor si intalnirilor cu specialisti sau personalitati culturale. Intrarea este libera, iar inscrierile se pot face prin email la adresa contact@csrmindset.ro”

Bianca Voinescu, coordonatorul proiectului, Asociatia CSR Mindset


Fanbook Brasov 2


Istoricul Lucian Boia a semnat prefata si a ingrijit publicarea la editura Humanitas a celor trei volume ale editiei integrale Jurnal de razboi.
Adolescentii vor afla de ce Primul Razboi Mondial a avut o insemnatate aparte pentru Regina, dar si care a fost rolul ei in toata aceasta perioada zbuciumata. La doar doi ani dupa ce ajunge pe tronul tarii, sotia Regelui Ferdinand, ale carei opinii cu privire la cursul razboiului erau bine cunoscute in Romania, isi asuma rolul de lider si conduce campanii pentru incurajarea soldatilor aflati pe front si ingrijirea ranitilor din spitale, precum si pentru ridicarea moralului societatii afectate de razboi. 

14/27 august 1916: ziua intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial. Este si ziua cand regina Maria incepe sa-si tina jurnalul, pe deplin constienta ca traieste un moment de maxima semnificatie, atat pentru tara, cat si pentru propriul sau destin. ”, scrie Lucian Boia in prefata volumului. 

Fanbook Brasov 3


La „Fanbook Izvoarele istoriei” copiii sunt incurajati sa se exprime liber, sa aiba opinii, sa faca schimb de idei si sa-si dezvolte gandirea critica, sa citeasca o carte pe luna si apoi sa o discute impreuna cu personalitatile culturale invitate. 

„Izvoarele istoriei” este un modul initiat si sustinut de La Fantana, in cadrul proiectului cluburilor de lectura „Fanbook”, construite si dezvoltate de Asociatia CSR Mindset si Humanitas, in Bucuresti, Brasov si Cluj. 
Modulul de istorie isi propune sa medieze intalniri cu specialisti din facultatile de istorie si institutele de cercetare si sa ii familiarizeze pe adolescenti cu diversele surse din care poate fi extras continut istoric – volume de istorie, memorii, interviuri, documente si fotografii de epoca, sinteze si analize tematice. 

Participarea ca membru Fanbook este posibila prin inscriere prealabila. Copiii si parintii se pot inregistra si afla mai multe informatii despre club, cartile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” si datele evenimentelor la adresa http://www.csrmindset.ro/fanbook. Accesul este gratuit, iar copiii sunt asteptati sa vina insotiti de prieteni de varsta lor. 

Brasov 26 martie 2016 Lucian Boia


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate