Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 iulie 2019
Recomandări
Concertmaestrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, pentru prima dată pe scenele din România împreună cu pianista Cătălina Butcaru
(Muzică)
Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, si pianista Catalina Butcaru vor sustine, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare in Romania: la Ateneul Roman din Bucuresti, pe 2 mai, la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai si la Filarmonica Banatul din Timisoara, pe 4 mai. Toate recitalurile incep la ora 19:00.
Recitalurile se vor desfasura sub patronajul Excelentei Sale, Ambasadorul  Austriei in Romania, Mag. Gerhard Reiweger.

Cei doi muzicieni se afla pentru prima data impreuna pe scenele din Romania. Programul prezentat este unul atractiv si variat, menit sa puna in valoare calitatile celor doi interpreti si sa ofere publicului o placuta calatorie muzicala insotita de sonoritati de la cele mai clare, inocente, pure sau efervescente, cum se intampla in Sonata primaverii de Beethoven, la cele involburate, pasionale sau pline de resemnare din lucrarile lui Dvorak si Strauss, pentru a se ajunge la un anume rafinament si timbralitate tipice muzicii franceze, prin celebra lucrare Tzigane Rhapsodie a lui Ravel.

Volkhard_Steude_04-__Moritz_Schell.jpg bearbeitet


Volkhard Steude, un impatimit al muzicii de camera, canta pe o vioara Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusa la dispozitie de Banca Nationala a Austriei. Din anul 2000 este concertmaestrul Filarmonicii din Viena.
Ca solist, impreuna cu Filarmonica din Viena, a sustinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiti ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim si Tugan Sokhiev. Turneele sale in Europa si Japonia, dar si impresionanta discografie, cotureaza cariera unui mare muzician care se prezinta acum si publicului din Romania.

catalina butcaru


Catalina Butcaru, pianista nascuta la Constanta si stabilita la Viena, a fost admisa la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obtinut diploma de solist. Pianista reuneste in palmaresul sau numeroase premii la competitii nationale si internationale, cum ar fi: Concursul Steinway in Viena,  Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solista in Londra si doi ani mai tarziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanica. Albumul, care contine lucrari de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internationala si prezentat in intregime de Radiodifuziunea Austriaca. Cu aceasta ocazie, renumitul critic muzical D.C.F. Wright a scris in cronica sa: „…This is a must have disc. It is the best piano playing I have heard for many years… ” Din anul 2000, Catalina Butcaru are o bogata activitate concertistica in Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria Si Romania

PROGRAM:

L.van Beethoven: Sonata pentru vioara si pian nr.5 op.24 in fa major  " Sonata primaverii"
A. Dvorak: 4 piese romantice op.75
R.Strauss: Sonata pentru vioara si pian op.18
M. Ravel: Tzigane Rhapsodie

Turneu sustinut de Erste Group Bank.
Organizatori: Filarmonica ‘’George Enescu’’ din Bucuresti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica Banatul Timisoara.
Cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucuresti si al Societatii Austro-Romana.
Sponsori: B3Globalcon,  SC Sorena SA, SC Vadeco  SA, SC Canal Sea Service SRL.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate