Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 iulie 2019
Recomandări
Cvartetul Voces: recital Haydn pe scena Sălii Radio
(Muzică)

Voces - cvartetul de coarde cu cea mai lunga traditie in Romania, parte a Orchestrelor si Corurilor Radio, va invita la un nou recital 100% Haydn, prezentat marti, 12 aprilie (19.00), pe scena Salii Radio.
In 2013, Voces a aniversat patruzeci de ani de activitate, o istorie ce inseamna premii la concursuri internationale, participari la festivaluri si numeroase recitaluri.

Astazi, cvartetul Radio Romania reuneste patru muzicieni de valoare: Bujor  Prelipcean - vioara I, Vlad  Hrubaru - vioara a II-a, Constantin  Stanciu - viola si Dan  Prelipcean – violoncel. 

In programul recitalului veti asculta de aceasta data: Cvartetele op. 33, nr. 5, 2, 1. Un geniu al formelor perfecte in muzica, Haydn este privit ca cel mai important compozitor pentru cvartet de coarde, fiind cel care a semnat 83 de partituri de acest gen. Se spune ca cvartetele sale au influentat si creatia marelui Amadeus, care era un admirator al lui Haydn, cei doi purtandu-si de altfel o simpatie si un respect reciproc. Apartinand clasicismului muzical austriac, Haydn a fost unul dintre cei mai prolifici muzicieni din toate timpurile: a compus pentru aproape toate formele existente in vremea sa, fiind numit mai ales parintele simfoniei si al cvartetului de coarde. 

In 1973, absolventi ai Conservatorului “George Enescu” din Iasi au inceput frumoasa poveste a Cvartetului Voces, formatia impunandu-se imediat prin valoarea sa. Membrii ansamblului au urmat studii de specializare in tara cu W.G. Berger si peste hotare in Israel, Italia, Ungaria, Germania. Premii prestigioase au confirmat nivelul artistic inalt al formatiei muzicale: Colmar-Franta (1974), Bordeaux-Franta (1976), ”Karl Klinger” Hanovra-Germania (1979). Repertoriul deosebit de vast al Cvartetului Voces reuneste integrale clasice, romantice, opusuri romanesti si universale ale compozitorilor secolului XX si creatii recente.

Cvartetul este adesea prezent la festivalurile de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, Bucuresti, Bayreuth etc. Cvartetul a fost distins cu Premiul Criticii Muzicale in anul 1997. Membrii sai sustin si o importanta activitate didactica in cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi, fiind si profesori de onoare ai Academiei de Muzica din Cluj.  

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

Voces 2

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate