Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Horia Mihail cântă Mozart la Sala Radio
(Muzică)
Unul dintre cei mai apreciati pianisti romani ai momentului, Horia Mihail, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio cunoscut in intreaga tara gratie turneelor nationale in care este implicat – Pianul Calator, Duelul viorilor, Flautul de aur si Vioara lui George Enescu la sate – va interpreta vineri, 8 aprilie (19.00), alaturi de Orchestra Nationala Radio, unul dintre cele mai romantice concerte semnate de Mozart.
 
Sub bagheta lui Cristian Orosanu, dirijor si fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt si dirijor permanent al Filarmonicii din Brasov, Horia Mihail propune publicului de la Sala Radio Concertul nr. 20 in re minor pentru pian si orchestra, compus de marele Amadeus in 1785 si interpretat in premiera absoluta in acelasi an, la Viena, compozitorul insusi regasindu-se atunci in ipostaza solistica. In aceasta perioada, Horia Mihail se afla in cea de-a VI-a editie a turneului sau national “Pianul calator”, intitulata anul acesta “ROMANTIC EXCLUSIV: CHOPIN” si prezentata intre 24 martie si 21 mai in 19 localitati din tara si la Chisinau. 

In a doua parte a serii veti avea ocazia de a va intalni cu o celebra partitura a romantismului muzical: Simfonia fantastica, semnata de Berlioz, supranumita si “episod din viata unui artist (in cinci parti)” partitura care descrie o atmosfera de vis, de reveerie si despre care se spune ca a fost conceputa de compozitor sub influenta opium-ului. 

Dirijorul Cristian Orosanu a fost apreciat pe multe scene ale Europei in compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris in cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scotish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, la pupitrul filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles s.a. 
In 2005, la finala Concursului de dirijat de la Malko, competitie la care a castigat locul doi, Cristian Orosanu a avut ocazia sa colaboreze cu Orchestra Simfonica Radio Danemarca. in Japonia, are o relatie deosebita cu Hyogo Performing Arts Center Orchestra, un ansamblu tanar cu multe valente interpretative. 
Cristian Orosanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din tara si ansamblurile muzicale Radio Romania, in prezent fiind dirijor sef permanent al Filarmonicii din Brasov. Fascinat de lumea operei, Cristian Orosanu a avut colaborari deosebite cu ansamblurile Operei Nationale Bucuresti, Operei Romane Cluj-Napoca, Operei Nationale Iasi, repertoriul sau liric curprinzand peste 35 de titluri.
Dirijorul Cristian Orosanu este fondatorul si dirijorul orchestrei Kamerata Kronstadt.

Horia Mihail-Pianul calator


Pianistul Horia Mihail a concertat de peste o mie de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din Romania si a sustinut concerte, recitaluri solo si de muzica de camera in 18 tari pe 4 continente. Din 2009, artistul este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, calitate in care a sustinut numeroase concerte la Sala Radio si a participat la turnee in tara sau in strainatate. 
Turneele in care artistul este implicat in continuare, printre alte proiecte solo si camerale, sunt Pianul calator, Duelul viorilor (alaturi de Gabriel Croitoru si Liviu Prunaru), Flautul de aur (alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu) si Vioara lui George Enescu la sate (alaturi de Gabriel Croitoru). In septembrie 2014, Horia Mihail a sustinut doua concerte la Kuala Lumpur, alaturi de Orchestra Nationala Radio si a fost invitat sa participe in cadrul editiei a II-a a Festivalului International RadiRo, concertand alaturi de Orchestra Simfonica Radio din Praga si dirijorul Ondrej Lenárd.
Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate