Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Îmi place/ Nu-mi place... prin artă!
(Viață)
Pentru anul 2016, Asociatia Da’DeCe a pregatit un proiect special pentru cei mici. Se numeste Imi place/ Nu-mi place prin arta si incearca sa-i invite pe copiii de 9-12 ani sa inteleaga si sa creeze arta contemporana.
Daca vreti sa aflati cum vad cei mici acest tip de arta, va asteptam la o expozitie foarte interesanta incepand cu luna iunie.
Proiectul consta in mai multe intalniri intre artisti-pedagogi, elevi de clasele III-VI si muzee de arta moderna si contemporana din 3 orase: Bucuresti, Cluj si Constanta, in vederea crearii de catre copii a unor lucrari de arta originale si a cate unei expozitii-instalatie. Atat atelierele, cat si expozitiile, se vor desfasura in spatii din cadrul muzeelor, artistii vor ghida grupul de copii in procesul creator, pornind de la experientele celor mici si ajungand la transpunerea acestora in lucrari de arta, in diferite tehnici: pictura, grafica, instalatii care stimuleaza simturile, fotografie etc. Pentru Bucuresti, Aurora Kiraly, Daniela Balaneanu, Irina Cangeopol si Cuzina vor fi indrumatorii celor mici. In Cluj si Constanta, lor li se vor alatura si artistele Elena Ilas si Ana Banica.

Imi place/ Nu-mi place... prin arta urmareste o interactiune autentica intre artisti si copii de 9-12 ani, rezolvand nevoia de exprimare personala a copiilor prin mijloace artistice, intr-un cadru autentic si mai liber decat cel asociat invatamantului formal. Intentia este de a-i introduce pe copii in lumea artei contemporane in calitate de receptori (pentru expozitiile deja deschise in cadrul muzeelor) dar si in calitate de creatori de arta contemporana. 

Evenimentele din cadrul proiectului Imi place/ Nu-mi place... prin arta se vor desfasura incepand cu luna aprilie in Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana, unde vor fi primele ateliere, urmand ca in luna iunie sa fie deschisa si prima expozitie. In toamna proiectul continua la Muzeul de Arta din Cluj si Muzeul de Arta Constanta, unde vor urma ateliere si expozitii la care va asteptam cu drag!

Mai multe detalii despre programul evenimentului gasiti aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/imi-placenu-mi-place-prin-arta/

Imi place/ Nu-mi place... prin arta este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

logo Imi place Bucuresti


Da'De'Ce  isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica. Pentru oferta noastra completa de programe pentru copii si parinti, vizitati-ne pe www.asociatiadadece.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate