Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 iulie 2019
Recomandări
“Voci de primăvară”: primul concert al Corului Academic Radio dirijat de Ciprian Ţuţu
(Muzică)
Sub titlul “Voci de primavara”, joi, 14 aprilie (19.00), Corul Academic Radio prezinta un eveniment special: primul concert coral a cappella pregatit si derulat sub conducerea muzicala a noului dirijor al ansamblului: Ciprian Tutu.
 
Evenimentul de la Sala Radio propune publicului bucurestean un repertoriu extrem de divers, care acopera intreaga paleta repertoriala a Corului Academic Radio, dezvoltata in cei 75 de ani de activitate, aniversati in 2015. Veti asculta piese compuse de la epoca Renasterii si pana la creatii contemporane, atat din repertoriul universal cat si din cel romanesc, de factura laica. 

Printre compozitorii pe care ii veti regasi in programul serii se numara Ravel, Bach, Brahms, Monteverdi sau Britten. Titlul evenimentului – „Voci de primavara” – este datorat faptului ca o parte dintre lucrarile din programul serii fac trimitere la frumosul anotimp si la motivele florale prezente in compozitiile corale.

Ciprian-Tutu_2


Activitatea dirijorala a lui Ciprian Tutu cuprinde evenimente diverse, de la spectacole de opera, pana la concerte a cappella, cu acompaniament, precum si vocal-simfonice, in compania unor importante orchestre din tara (Brasov, Oradea, Cluj-Napoca, Bucuresti) si strainatate. 
Din anul 2000, acesta este dirijor al Corului “Gheorghe Dima” din Brasov, ipostaza in care a concertat in anul 2005 alaturi de orchestra Filarmonicii ”Dmitri sostakovici” din Sankt-Petersburg (in program: oratoriul Matthäus Passion de Bach), iar in anul 2007 a prezentat, alaturi de Filarmonica din Roma, o lucrare contemporana: oratoriul San Camillo de Lellis de Collafranceschi. 
Din anul 2012 ocupa functia de maestru de cor la Opera Brasov, de-a lungul celor patru stagiuni pregatind sau dirijand ansamblul coral al institutiei in peste 100 de spectacole. S-a aflat si la pupitrul orchestrei institutiei, dirijand in perioada 2013-2015 un numar de 7 gale sau concerte de arii si coruri din opere. In anul 2011 a devenit membru al cvintetului vocal Anatoly, alaturi de care participa la concerte, recitaluri, festivaluri si concursuri in tara si strainatate.
Ciprian Tutu a absolvit cursurile Facultatii de Muzica din Brasov (specializarea Pedagogie Muzicala – dirijat cor academic si masterat in Stilistica dirijorala), beneficiind de indrumarea maestrilor Nicolae D. Bica (Dirijat coral), Ludovic Bács (Dirijat vocal-simfonic) si Dan Buciu (Tehnici moderne de analiza muzicala). intre anii 2006-2010 a participat la cursuri sustinute de dirijorii Victor Dumanescu (Academia de Muzica din Cluj-Napoca), Octav Calleya (Conservatorul Superior de Muzica din Malaga, Spania) si Mihai Diaconescu (Universitatea de Muzica din Bucuresti).  in anul 2013 a sustinut teza de doctorat in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar in 2015 a absolvit cursurile postdoctorale din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

Corul-Academic-Radio_2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate