Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Mihai Călin, despre Schneider și Schuster, cea mai recentă producție ArCub: ”Pendulăm între comedie și tragedie, într-un spectacol mai actual ca oricând”
(Teatru)
Spectacolul se joaca sambata si duminca la ArCub.
In premiera nationala, actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki joaca impreuna pe scena noului sediu ArCub – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, in piesa de teatru Schneider & Schuster, regizata de Lucian Pavel.
Premiera oficiala a avut loc duminica, 3 aprilie 2016, de la ora 19:30. 

Spectacolul Schneider & Schuster ilustreaza intr-un cadru tragic, intesat cu momente umoristice, povestea a doi tineri evrei ce vor sa infiinteze in Polonia un teatru cu un repertoriu bazat pe spectacole cu teme sociale, de actualitate, nestiind ca aceasta miscare ii va conduce usor catre capcana lagarelor de concentrare si ulterior catre aventura vietii lor.

E un spectacol care penduleaza intre comedie si tragedie si incercam sa rememoram cateva moment ale secolului XX, intr-un context istoric in care cred ca este binevenit acest lucru. Nu vorbim doar de doi actori evrei in timpul Holocaustului, aceste lcururi sunt atinse oarecum, dar nu ne-am propus sa ne adancim in tragedia acelui moment. in istoria secolului XX sunt multe situatii in care nu numai evreii s-au intalnit cu momente dramatice. Genocid, jihad si alte nenorociri au existat nu doar secolul trecut. Se intampla si astazi si de aceea subiectul piesei mi se pare de actualitate oricand. Este o meditatie despre ce inseamna actorul si teatrul. Noi nu putem sa schimbam oamenii sau lumea, ci doar sa fim impreuna cu publicul si sa-i oferim cateva momente de placere si meditatie. Noi jucam cu foarte mult entuziasm si sper ca asta sa se transmita publicului si publicul sa plece cu starea aceasta de la spectacol, dar in acelasi timp si cu o reflectie asupra a ceea ce este important in viata: prietenia, iubirea”, 

spune actorul Mihai Calin.


Piesa de teatru, regizata si ilustrata muzical de actorul Lucian Pavel, a fost scrisa in anul 1993 de Joshua Sobol si s-a jucat cu succes in numeroase teatre din Elvetia, Germania sau Suedia. Costumele si decorurile piesei sunt realizate de scenograful Mihai Pacurar, iar miscarea scenica poarta semnatura coregrafei Silvia Calin.

”Mi-a placut foarte mult piesa lui Joshua Sobol, e un scriitor foarte important si a fost probabil cel mai dificil proiect al meu din utlimii ani. Ma bucur ca m-am intalnit cu textul acesta si cu Rchard Bovnoczky, pe care il stiam de multa vreme dar nu lucrasem impreuna. Cred ca putem dezvolta in continuare proiectul, pentru ca este unul din actorii care lucreaza la rol incontinuu, nu il fixeaza odata cu primul spectacol si apoi repeta acelasi lucru. in ce priveste coregrafia, ma bucur ca am lucrat cu Silvia, sotia mea. Ca si la Napasta, de la Teatrul National, in regia lui Radu Afrim, mi-a fost un mare sprijin ”,
marturiseste actorul.

Piesa este o cronica dramatica inteligenta, povestita cu detasare, plina de farse. Ale istoriei, ale profesiei artei actorului, ale vietii. O calatorie in timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei si ale varstei personajelor, toata intesata cu un umor nebun. E despre umor. Si mai ales despre hazul cu care te privesti in fiecare zi, chiar daca festele pe care ti le joaca viata, istoria, pot fi fatale. Daca iti lipseste acel umor sau il ratacesti, esti pierdut”,

spune regizorul Lucian Pavel.


Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete ARCUB, aflata pe strada Lipscani, nr. 84-90. Pretul unui bilet este de 50 de lei, iar pentru studenti, elevi si pensionari, pretul biletului este 25 de lei.

Mihai Calin


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate