Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Din Japonia la Bucureşti: Ciprian Marinescu dirijează Orchestra de Cameră Radio
(Muzică)
Un inedit parcurs artistic il aduce pe Ciprian Marinescu (violonist, profesor, dirijor, membru in ansambluri camerale) din salile de concert din Japonia - unde isi desfasoara activitatea de aproape 20 de ani - la Bucuresti, pe scena Salii Radio.
Miercuri, 13 aprilie (19:00), Ciprian Marinescu, care ocupa pozitia de concertmaestru si solist al Orchestrei de Camera Harmonious din Osaka - este invitat la pupitrul Orchestrei de Camera Radio pentru a dirija un frumos concert Mozart/Mendelssohn.
Stabilit de 17 ani in Japonia, artistul roman este si oaspete permanent al Orchestrei Filarmonice Kansai si a devenit o prezenta constanta a scenei japoneze de muzica clasica ca solist, dirijor, cvartetist, in cele mai prestigioase sali de concerte din Osaka, Kyoto si Tokyo. Ciprian Marinescu si-a construit in Japonia si o ampla activitate pedagogica, iar in Romania revine periodic ca invitat al orchestrelor din Bucuresti si din tara si pentru a organiza – de 6 ani - Festivalul "Sarbatorile Primaverii la Oradea".

Ciprian Marinescu

Ciprian Marinescu


In concertul de la Sala Radio, muzicianul roman va dirija ultima si cea mai lunga simfonie compusa de Mozart – cea de-a 41-a! – supranumita Jupiter. Programul serii va cuprinde si Concertul in re minor pentru vioara, pian si orchestra de coarde de Mendelssohn, interpretat cu participarea violonistei Cristina Anghelescu - solista a Orchestrelor si Corurilor Radio si a pianistului MIHAI Ungureanu – director artistic si solist concertist al Filarmonicii Oltenia, Craiova.

Cristina Anghelescu mic


Prezenta activa pe toate scenele din Romania inca din perioada studentiei, Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Ceaikovski Hall – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. A efectuat numeroase turnee in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord, Africa de Sud etc.
Cristina Anghelescu a efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele imprimate pe CD, cu partituri celebre cum ar fi concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, “Anotimpurile” de Vivaldi si cu cele doua concerte pentru vioara compuse de George Lloyd, alaturi de renumita orchestra “Philarmonia” din Londra.

Mihai Ungureanu_pian (1)


Pianistul Mihai Ungureanu are un palmares variat de concerte pe mai multe continente, numele sau fiind in Romania strans legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este in prezent director artistic al institutiei, a ocupat pozitia de director general si, in calitate de solist concertist al ansamblului, a sustinut numeroase concerte la sediu, dar si turnee in Italia, Germania, Franta, Elvetia, Spania, Gibraltar. 
Debutul sau ca solist concertist a avut loc la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul in mi bemol major pentru pian si orchestra de Liszt. Din 1981, Mihai Ungureanu desfasoara o bogata activitate concertistica marcata prin concerte si recitaluri. 
A sustinut concerte alaturi de orchestre simfonice din tara si in America (SUA, Canada), Japonia, Republica Islamica Iran si Europa. A efectuat numeroase inregistrari discografice la casa de discuri Electrecord, cu un repertoriu ce cuprinde: Enescu - Sonata a III-a, in caracter popular romanesc (cu violonista Luminita Rogacev), Brahms – Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonante) s.a. 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate