Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Cerasela Iosifescu, despre spectacolul Obsesii: În România, orice boală psihică e un tabu
(Teatru)
ArCub - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti prezinta, in data de 9 aprilie 2016, ora 19:00, la sediul din strada Lipscani, nr. 84-90, premiera spectacolului de teatru Obsesii, un one woman show cu Cerasela Iosifescu, in montarea regizorului grec Yannis Paraskevopoulos, alaturi de scenografia si costumele create de Lia Dogaru.
Alte doua reprezentatii ale spectacolului vor avea loc pe 8 si 10 aprilie 2016, de la ora 19:00.

Protagonista acestui one woman show este Cerasela Iosifescu, actrita a Teatrului Nottara din Bucuresti si a Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova, care a colaborat cu regizorul Yannis Paraskevopoulos timp indelungat, in spectacole de teatru precum Romeo si Julieta, in 2005 sau recent, in 2015, in Pescarusul de Cehov. In piesa de teatru Obsesii, Cerasela Iosifescu interpreteaza cu patos si profesionalism un rol dificil, care ii scoate in valoare talentul actoricesc ajuns la maturitate.

A fost mai dificil decat alte roluri pentru ca Margarita Karapanou a existat si imi pare rau ca nu am cunoscut-o, o stiu doar din povesti si din scenariul piesei si sunt sigura ca era o persoana deosebita.,
a declarat Cerasela Iosifescu.

IMG_0990


Textul spectacolului este scris de Claudiu Sfirschi-Laudat ca o „improvizatie libera” pe marginea unor opere literare semnate de scriitoarea Margarita Karapanou, care s-a luptat intreaga sa viata cu tulburarea maniaco-depresiva. Personajul principal al spectacolului, Lora, reflecta trairile reale incercate de scriitoare, fiind condusa de autorul textului in fata spectatorului roman pentru a povesti experienta unei lumi infricosatoare, bantuita de spectrul unei boli oarbe, care nu isi alege victimele. 

IMG_1026


In Romania o boala psihica, chiar si o simpla problema de acest fel, in cazul unui eveniment nefericit, este tabu. In opinia mea este gresit si discriminatoriu, bolile psihice sunt exact ca si celelalte boli, tratate cu pastile, de medici specializati, cu o durata mai scurta sau mai lunga de timp. Ne rusinam sa vorbim despre astfel de boli sau si mai rau, radem de manifestarile unor persoane cu tulburari mintale. Este gresit si nespus de trist. Spectatorul care va vedea povestea pe care le-o voi spune sper sa imi dea dreptate,

marturiseste actrita.

Virginia Woolf, Anne Sexton, Edgar Allan Poe, Tennessee Williams si alti scriitori de seama apar ca niste fantome indaratul replicilor scurte, ca niste fise clinice, se amesteca printre rândurile uneori crude, alteori de un umor grotesc, dar mereu pline de speranta ca, odata si-odata, va veni izbavirea. 

Spectacolul Obsesii va avea o reprezentatie si pe data de 10 aprilie 2016, iar in urma apelului facut de UNITER, incasarile obtinute se vor duce catre Fondul de Solidaritate Teatrala, infiintat pentru intrajutorarea artistilor cu probleme de sanatate si existenta.

Biletele pot fi achizitionate online de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). 

Obsesii - banner


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate