Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Bucureștiul va găzdui a cincea ediție a Festivalului Studenților Francofoni
(Viață)
Biroul Europa Centrala si Orientala (BECO) al Agentiei universitare a Francofoniei (AUF) organizeaza, pentru al cincilea an consecutiv, o noua editie a Festivalului studentilor francofoni din Europa Centrala si Orientala. In acest an, evenimentul va avea loc in Bucuresti, de pe 11 pana pe 15 aprilie si va avea ca tema solidaritatea in diversitate.
Actiunea propusa are ca obiective promovarea multilingvismului si facilitarea utilizarii limbii franceze intr-un context multicultural.

Astfel, cele 5 editii organizate in Romania au adus laolalta peste 300 de studenti francofoni, din 20 de tari. Anul acesta, vor fi antrenati intr-o calatorie stiintifica, artistica si culturala studenti din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, Romania, Federatia Rusa, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Le vor fi alaturi voluntarii, studenti ai universitatilor din Bucuresti. 

Acest eveniment care celebreaza tineretea, diversitatea culturala si excelenta in francofonie, creeaza un spatiu de schimburi intre tinerii din diferite tari intr-o atmosfera conviviala si printr-un program variat, utilizand ca mijloc de comunicare limba franceza : conferinte, ateliere creative, concursuri si seri traditionale.

Diminetile vor fi consacrate activitatilor cu caracter academic. Astfel, pe 12 aprilie invitat va fi Domnul Andrei Plesu care va sustine o conferinta despre istoria Balcanilor, pe 13 aprilie se vor reuni in jurul unei mese rotunde responsabili ai unor mari societati cu capital francez si nu numai, pe 14 aprilie se va vizita Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN-HH) de la Magurele.

Dupa-amiezele, dedicate activitatilor preponderent artistice, se vor desfasura in cele sase ateliere: coregrafie, improvizatie teatrala, regie, cantec, jurnalism si descoperiri. Atelierele vor fi urmate de un concurs 'intrebari pentru un francofon' si de seri traditionale tematice care le vor permite participantilor sa isi prezinte propriile tari, cu specificul, datinile si obiceiurile lor.

Saptamana se va incheia pe 15 aprilie, la ora 19, la Centrul national de arta «Tinerimea Romana» din Bucuresti, cu o seara de gala in cadrul careia participantii vor prezenta in fata juriului si a unui public larg fructul muncii lor in ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiati.

Evenimentul este organizat de Biroul Europa Centrala si Orientala al Agentiei universitare a Francofoniei, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica «I.L. Caragiale», Grupul Ambasadelor, delegatiilor si institutiilor francofone din Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles, Institutul francez din Bucuresti, Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei  Editura Sigma, Libraria Kyralina, Paralela 45, Business Event & Travel, Thales, Michelin, Orange Romania, Rue de la Paye, BRD, KPMG, Renault, Relu-Events&Music Solutions, Radio Romania International, Radio France International.

Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie internationala de universitati francofone cu peste 800 de institutii membre in peste 100 de tari, avand misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informatii pe www.auf.org.

Affiche_festival-generique_s-01


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate