Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Premieră la TNB: “Folia, Shakespeare & CO” de Gigi Căciuleanu
(Teatru)
Un nou spectacol va intra in repertoriul curent de la Sala Studio a Teatrului National “I.L Caragiale” din Bucuresti - “Folia, Shakespeare&CO” prezentat de “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”.
Asadar incepand cu 23 aprilie, orele 20:00 publicul se va bucura de un spectacol care il readuce pe Shakespeare in actualitate.

“Spectacolul se inscrie intre cele mai importante evenimente de gen, in contextul in care, anul acesta, in intreaga lume au loc manifestari dedicate comemorarii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare" a declarat maestrul Ion Caramitru, desemnat de curand, de Consiliul Britanic, ambasador cultural Shakespeare in Romania.
Asemenea unui naufragiat al unei furtuni organizate de duhul Ariel si initiate de magicianul / savant Prosepro, exilatul Victor Hugo spune despre William Shakespeare, esuat si el pe planeta noastra dintr-o alta lume: «El scria pe foi volante precum aproape toti poetii de altfel...» (Victor Hugo, About Shakespeare, §III-VIII)
“Aceste randuri m-au indreptatit sa-mi imaginez ca acele foi volante ar fi fost imprastiate de vant. Si mi-au dat apoi curajul de a alege din acest vartej prinzand din zbor cate una din pretioasele foi. Ca sa ma opresc pe una sau alta din replicile unuia sau altuia dintre personaje, pentru a organiza aceasta dezordine, intr-un tot diferit, imaginar si histrionic, pentru care Bufonul - Shakespeare nu mi-ar fi, sper din suflet!, purtat pica. Intelegand ca nu am facut-o din irespect ci dimpotriva, cu mare dragoste si netarmuita admiratie.
Spre deosebire de punerea in scena a unei anume piese, in “Folia, Shakespeare & Co" nu m-am concentrat cu predilectie pe una sau alta din textele lui Shakeespeare, ci m-am inspirat liber din lumea acestora.
Daca la Shakespeare, toti nu sunt nebuni, cu totii sunt insa purtati intr-o masura mai mare sau mai mica de un vant de «folie». In aceste oglinzi deformante, lucrurile se inverseaza. Nebunii devin intelepti, iar inteleptii nu-si mai dau seama cat de smintiti sunt.
Recitindu-i piesele, am impresia ca ceea ce Demiurgul binevoieste sa ne arate nu este decat un fel de fatada amagitoare sub care misuna un sir nesfarsit de monstri. Se rade insa mult, pentru ca de fapt toate nu sunt altceva decat savante bufonerii, piruete ale spiritului, clovnerii ale inteligentei...
Cu Folia, ceea ce m-a interesat a fost sa “zgandar” aceasta fatada bufoneasca. Bineinteles ca explorarea s-ar putea extinde la nesfarsit, continuata nu numai de artisti ci si de public. La aceasta reflectie personala, odata cu vizionarea Foliei mele, il invit, cu toata smerenia, pe spectator." Gigi Caciuleanu

_IP_7669


Regia: Gigi Caciuleanu
Asistent coregrafie: Lelia Marcu - Vladu
Scenografie: Corina Gramosteanu
Muzica: Paul Ilea
Light design: Cristian Petru Simon
Cantece: Paul Ilea, Adrian Nour
Spectacolul este o productie a Fundatiei Art Production cu sprijnul Teatrului National Bucuresti si a Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava”.
Sponsor al “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company” - JTI

Biletele se pot procura de la Agentia de bilete a TNB - telefon 021.314.71.71 si online:https://www.mystage.ro/bilete/Folia%20_Shakespeare_%20_Co-154?af=15/#/r=573

afis Folia_web_1200x1600px


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate