Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Concert Mozart/Brahms sub bagheta dirijorului vienez Sascha Goetzel
(Muzică)
Afisul concertului Mozart/Brahms prezentat vineri, 15 aprilie (19.00) de Orchestra Nationala Radio reuneste trei mari muzicieni: dirijorul vienez Sascha Goetzel, apreciatul violonist Alexandru Tomescu si Ladislau Cristian Andris – viola, muzician roman care s-a format in prestigioase institutii muzicale europene.
Ladislau Cristian Andris a obtinut in 2009 "Diploma de Studii Artistice" de la Universitatea de Muzica din Freiburg, in 2010 "Diploma de solist" de la Conservatorul din Lugano si in 2011 "Diploma de Master" de la Universitatea de Muzica din Hamburg, toate purtand distinctia "cum laude". 

In repertoriul serii de la Sala Radio veti asculta doua partituri semnate de marele Amadeus - Simfonia nr. 1 in mi bemol major si Simfonia concertanta in mi bemol major pentru vioara, viola si orchestra. In partea a doua a evenimentului veti aprecia Simfonia a II-a de Brahms, care invoca ascultatorilor o atmosfera pastorala si vesela, fiind conceputa sub impresiile vacantei de vara petrecute de compozitor in anul 1877.

Sascha Goetzel_ Özge Balkan (1)


Dirijorul vienez Sascha Goetzel, un muzician cu un vast repertoriu muzical, este director artistic si dirijor principal pentru Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra, ansamblu alaturi de care a fost apreciat in cadrul Festivalului de la Salzburg sau la BBC Proms. A fost, de asemenea, numit dirijor principal invitat pentru Kanagawa Philharmonic Orchestra (Japonia). Timp de 6 ani a fost director muzical al ansamblului  Kuopio Symphony din Finlanda, ramanand astazi un invitat frecvent al acestei orchestre. De-a lungul timpului a dirijat ansambluri prestigioase, ca Orchestre National de France - Paris, Orchestre de Bordeaux, Moscow Symphony, Berlin Symphony Orchestra, Shanghai Symphony, Orchestra Radio din Hanovra, Filarmonica din Luxemburg. La invitatia dirijorului Valery Gergiev, a dirijat opera Don Giovanni, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, in prezent dirijand numeroase spectacole de opera la Opera de Stat din Viena. 

Alexandru Tomescu_foto Bogdan Dinca (4)


Alexandru Tomescu, care se bucura de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cantat si Ion Voicu, a evoluat de nenumarate ori atat alaturi de Orchestra de Camera Radio, cat si alaturi de Orchestra Nationala Radio, pe scena Salii Radio, dar si peste hotare, in turnee in Europa si Asia. A concertat in sali celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théatre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. Turneul Stradivarius, conceput in jurul viorii de colectie pe care canta, este un eveniment anual care l-a purtat de nenumarate ori in intreaga tara. 

Ladislau Cristian Andris


Ladislau-Cristian Andris a participat la cursurile de maiestrie interpretativa ale unor academii de prestigiu: Academia Gustav Mahler din Potenza- Italia (2006, 2007, 2008), Academia Gustav Mahler din Ferarra- Italia (2006), Academia Carl Flesch din Baden-Baden- Germania (2008) etc. Ladislau Cristian Andris a castigat mai multe premii atat in Romania cat si in strainatate, sustinand concerte in Germania, Franta, Spania, Anglia, Polonia, Romania, Italia si Elvetia. Ca activitati recente mentionam: concertul sustinut ca solist alaturi de Cristian Mandeal si Orchestra Romana de Tineret, cursul de maiestrie predat la Universitatea "Dokuz Eylül" din Izmir/Turcia, colaborarile cu "Camerata Salzburg", "Zürcher Kammerorchester", "Orquestra de la Comunidad Valenciana" si premiera in Romania a Octetului de Max Bruch alaturi de Liviu Prunaru, Valentina Svyatlovskaya-Prunaru, Dorin Marc, Cristian Ifrim, Marin Cazacu, Rafael Butaru si Roxana Oprea la Ateneul Roman.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate