Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Revoltă și provocare. Inima în gaz. Dada sex – de spălat mintea șchioapă.
(Teatru)

ArCub- Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti sarbatoreste 100 de ani de dadaism prin piesa de teatru neconventionala Inima in Gaz. Dada Sex – De spalat mintea schioapa, in regia lui Dan Victor, ce va avea premiera pe data de 21 aprilie 2016, de la ora 19:00, pe scena improvizata din salile Gabroveni, Lipscani si Coloanelor ale sediului ArCub din Strada Lipscani 84-90.
 
Spectacolul de teatru, scris dupa textul lui Tristan Tzara si imbinat cu expozitia TZARA.DATA.ETC. desfasurata in perioada 5 februarie – 26 aprilie 2016 la ARCUB, pune in valoare conceptia miscarii dadaiste bazata pe revolta, provocare si incoerenta. Regizorul Dan Victor, impreuna cu actorii Mihai Baranga, Andreea Duta, Cristi Toma, Meda Victor, Pavel Ulici, Nicolae Nastasia si Mihai Capatana, dau viata unui text dramatic, supus unei declarate incoerente, care sparge bariera conventionalului,  punand astfel publicul in fata lumii contemporane caracterizata de viziuni eclectice. Participantii la acest spectacol de teatru neconventional vor avea ocazia sa ia contact cu textele lui Tristan Tzara si ale lui G. Ribemont-Dessaignes, care au avut o puternica influenta asupra artelor in secolul XX pana in prezent, si de asemenea, sa interactioneze direct sau indirect cu actorii, implicandu-se in jocul lor. 
 
Folosindu-ne de mijloacele comediei mute, de pantomima, de elemente clovneresti, de dans-miscari fortat ilustrative prin repetitii automate, de parodierea unor clisee teatrale, de parodierea falselor trairi afective si falsei implicatii in inalte pozitii politice, niste figuri proeminent machiate, costumate in niste saci de polietilena, ii primesc pe spectatori de la intrare dupa care vor provoca publicul, conform coordonatelor Miscarii Dada, pe un traseu itinerant- sala Gabroveni, sala Lipscani si sala Coloanelor, unde este si finalul, vreme de 50 de minute - la un dialog, segmentat, din cand in cand, de un homeless care impinge un carut pentru alimente, incantand bizar, „Cantecul Dada”, al lui Tzara, ori emitand diverse opinii, desigur, dadaiste. „Oamenii tablouri”, care dupa primele posturi vor veni in sala 1, „agatandu-se” pe perete, vor interactiona cu spectatorii implicandu-i in jocul lor, in diverse actiuni, cu texte si cuvinte emise intr-un fel anume, de exemplu, repetate pana la desfiintarea sensului initial, strabatand, figurativ, distanta de la obsesiile incoerentelor inceputului de secol XX, la obsesiile incoerentelor inceputului de secol XXI, „mutate in saci de plastic”, rasfr?nte din cioburile unei oglinzi imaginare, fara nici o pretentie de coruptie si nici chiar de iluminare a multimilor.


Orice asemanare cu imediata realitate, impusa inconstientului tuturor, sugerata discret ori plasata nerusinat, prin diverse forme, mai mult sau mai putin artistice, in numele iubirii aproapelui si a firestii evolutii fiintei umane, este cu totul intamplatoare,

declara regizorul Dan Victor.


Adaptare dupa textul Le Coeur à Gaz, cu texte de TRISTAN TZARA, si cu fragmente din „imparatul Chinei” al lui G. Ribemont-Dessaignes.                                                                                                                                                                                
Actori: 
MEDA VICTOR - Gura
ANDREEA DUTA - Madelaine
PAVEL ULICI – Ochi
MIHAI BARANGA – Spranceana
CRISTI TOMA – Ureche
NICOLAE NASTASIA – Gat
MIHAI CaPATANA – Nas
DAN VICTOR – Omul strazii
Regie: DAN VICTOR
Scenografie si conceptie artistica: DAN VICTOR

Intrare libera.

Inima în Gaz - Dada Sex de spalat mintea schioapa - Afi?


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate