Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
București 2021 susține educația alternativă în cadrul Școlii Altfel
(Viață)
Saptamana 18–22 aprilie 2016 este dedicata elevilor si, mai exact, activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Scoala altfel. Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.
In cadrul proiectului de candidatura a Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, elevi de la diferite scoli din Bucuresti vor participa la 4 ateliere informale care le vor oferi indrumare in domenii care nu sunt, de obicei, abordate in cadrul programei traditionale. 

Sub indrumarea unor profesionisti, copiii vor fi introdusi in lumea teatrului si a cinematografiei, vor afla ce inseamna meseriile urbane si se vor transforma in fotografi ai orasului.  

Atelierele propuse sunt:

ATELIER DE TEATRU (7 – 10 ani si 11 – 14 ani)
Hanul Gabroveni, Sala Cafenea

Cu o experienta vasta in domeniul teatrului pentru copii, Irina Velcescu si Adina Lucaciu propun un atelier in care imaginatia copiilor este motorul tuturor activitatilor si jocurilor creative care il compun. 
Plecand de la joaca de-a fi un personaj sau altul, trecand prin jocuri de improvizatie, ritm, miscare, gestica si ajungand la crearea propriu-zisa a unei povesti, copiii vor fi indemnati sa se lase condusi de propria imaginatie intr-un proces de dezvoltare emotionala si artistica deopotriva. 

ATELIER DE EDUCATIE CINEMATOGRAFICA (7 – 10 ani)

Copiii au sansa sa se intalneasca cu unul dintre cei mai activi scenaristi din filmul romanesc, alaturi de care vor experimenta vizionarea unei serii de filme pentru copii, dintr-o perspectiva cu totul si cu totul altfel decat cea a urmaririi unui film la televizor sau in sala de cinema. 
Timp de 2 ore, copiii vor avea posibilitatea sa vizioneze 7 filme de scurt metraj, ale caror subiecte, teme, povesti ii vor face sa isi puna diferite intrebari, sa gaseasca raspunsuri, sa descopere lucruri noi, sa asimileze informatii diverse prin intermediul intalnirii cu cea de-a saptea arta. 
Filmele au fost atent selectionate de catre Ana Agopian, trainer-ul atelierului. 

ATELIER DE MESERII URBANE / CEASORNICARIA – Ingenium, spatiu locuit, trait, mestesugit (proiect al Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice “I.N.Socolescu”, Bucuresti. Curator. Prof. Voichita Horea) (15 – 18 ani) 

Cum mai masuram timpul intr-un oras? Unde/ De ce?  
Mai consemnam memoria noastra zilnica? Mai e nevoie de ceasornice la vedere in oras care sa ne  ghideze in timpul cotidian?!  
Ceasornicaria este o meserie a urbanului, o meserie asupra careia incet, se asterne, tacerea.
In sectiunea de ateliere volumetrice a proiectului Ingenium, spatiu locuit, trait, mestesugit, proiect realizat  de catre  Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice “I.N.Socolescu”, Bucuresti, se propune, folosindu-se de exercitii numerice si geometrice in prealabil,  realizarea designului unui ceas urban.

ATELIER DE FOTOGRAFIE (15 – 18 ani)

Cu totii iubim povestile. 
Orasul Bucuresti ascunde atatea povesti cati ani de istorie are, cati locuitori traiesc in el, cate strazi il strabat. Istoriile nespuse sau uitate ale oamenilor si locurilor merita identificate, intelese, iar apoi spuse, cu ajutorul unui limbaj universal dincolo de bariere de timp si spatiu, uimitor de accesibil oricui: limbajul vizual, construit din imagini statice sau in miscare!
Atelierul de fotografie propune cursantilor introducerea rapida si exhaustiva in lumea povestilor imaginii si a povestirii prin imagine, sub forma unor cursuri teoretice si practice, care pot deschide gustul catre comunicarea vizuala si utilizarea potentialului creativ al fiecaruia ! Scopul ateliereului: descoperirea Bucurestiului prin povesti vizuale.
Principiul de lucru in cadrul atelierului pleaca de la un scurt training vizual, urmarind apoi constituirea de echipe de lucru care vor concretiza - cu ajutorul trainer-ului - mici proiecte foto care vor fi prezentate publicului in cadrul unei expozitii care va marca finalul workshop-ului si al scolii Altfel din cadrul programului Bucuresti 2021. 

Detalii pe www.bucuresti2021.ro 

Bucuresti 2021 - in 2015, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate