Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 iulie 2019
Recomandări
Dirijorul Marijn Simons şi pianista Karina Şabac în concertul Orchestrei de Cameră Radio
(Muzică)
Dirijorul, violonistul si compozitorul olandez Marijn Simons, dirijor la Festivalul de Opera din Heidenheim – Germania (incepand din 2012) este invitatul Orchestrei de Camera Radio, in concertul programat miercuri, 20 aprilie (19.00), la Sala Radio, eveniment derulat cu participarea pianistei Karina Sabac, care si-a construit o bogata cariera in strainatate.
 
Artistul olandez s-a aflat la pupitrul unor ansambluri ca Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Simfonica din Nuremberg, Orchestra Simfonica din Aachen, Orchestra de Camera din Sankt Petersburg. Karina Sabac a cantat in recitaluri si ca solista pe scene ca Berlin Philharmonie si Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig s.a. 

In concertul de la Sala Radio veti asculta in prima auditie romaneasca o lucrare a compozitorului olandez contemporan Daan Manneke:  Adagio, alaturi de Beethoven - Concertul nr. 2 in si bemol major pentru pian si orchestra si Simfonia nr. 5, semnata de Schubert.

Marijn_Simons_Press_Photo_1


Pe langa activitatea sa dirijorala, Marijn Simons a fost apreciat si ca violonist: printre momentele importante din cariera sa se numara premiera absoluta a concertului pentru vioara Fantasia de Movimentos Mixtos semnat de Villa-Lobos, interpretat alaturi de Orchestra Na?ionala Simfonica a Mexicului, premiera in Italia a concertului nr. 2 pentru vioara si orchestra de Milhaud, alaturi de Orchestra Simfonica Siciliana sau premiera in Olanda a concertului de vioara intitulat A Deep but Dazzling Darkness  (MacMillan), cu Orchestra de Camera Radio. Compozitiile semnate de Marijn Simons au fost interpretate de ansambluri ca Filarmonica din Los Angeles, Filarmonica din Rotterdam, Filarmonica din Haga, Orchestra Filarmonica Radio a Olandei, Orchestra Simfonica din Aachen, Orchestra de Camera din Praga etc. Lucrarile sale au fpst apreciate in importante sali de concerte din lume, precum Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Dortmund, Cologne Philharmonic Hall, Walt Disney Concert Hall (Los Angeles) etc. in octombrie 2014 a avut loc premiera absoluta a primei sale opere, intitulate Emilia Galotti.

DSImage tel:33 (0)871 720 597


Karina Sabac a studiat in Romania si apoi peste hotare, la Berlin, Los Angeles si New York. A cantat in recitaluri si ca solista pe importante scene internationale, ca Berlin Philharmonie si Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig s.a. A organizat ca director artistic festivalurile de muzica Rumänische Kammermusikabende, in Berlin si ZARVA Festival – Vaals and Valkenburg, in Olanda. A sustinut concerte si a predat cursuri de perfectionare in China, Statele Unite si Romania, concerte solo in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia si Ucraina. Din 2011 este asistenta a dirijorului german Marcus Bosch (GMD Nürnberg), in festivalul anual Heidenheim Opernfestpiele din Germania. In 2014 a fost invitata Festivalului  “Cetatea muzicala” din Brasov, organizat de Fundatia culturala Sherban Lupu si a sustinut in Romania concerte si lectii de maiestrie pentru tinerii muzicieni din scolile de muzica din Baia Mare, in cadrul unui proiect al Clubului Rotary. 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate