Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 iulie 2019
Recomandări
Corul de Copii Radio în concert de muzică barocă la Sala Radio
(Muzică)
Corul de Copii Radio, ansamblul Radio Romania care a aniversat in anul 2015 nu mai putin de 70 de ani de activitate, va invita sambata, 16 aprilie (19.00), in asteptarea sarbatorii Pastelui, la un frumos concert de muzica baroca sacra.
 
Sub bagheta dirijorului ansamblului, Voicu Popescu, veti asculta partituri semnate de Bach, Pergolesi, Albinoni s.a. Evenimentul va avea loc cu participarea a doua soliste vocale - Florina Ilie si Andreea Iftimescu, foste membre ale corului care isi construiesc in prezent o frumoasa cariera internationala. La pian o veti aprecia pe Magdalena Faur, iar la orga pe Simona Sandulescu. Pe afisul concertului se afla si grupul instrumental de muzica baroca condus de Mihail Ghiga: "Collegio stravagante", formatie pe care o veti aplauda in lucrarea lui Pergolesi – Stabat Mater. 

Despre acest eveniment prezentat de Corul de Copii Radio, dirijorul Voicu Popescu declara:

Am considerat ca pentru membrii Corului de Copii Radio parcurgerea unor repertorii cu arii stilistice cat mai diferite ajuta unei cunoasteri mai profunde a fenomenului muzical. De aceea, dupa intalnirea cu Lumea lui Walt Disney, a cantecelor pionieresti sau a pieselor din istoria celor 70 de ani ai formatiei, abordarea unui program exclusiv baroc va fi o provocare fara precedent in evolutia corului nostru.

Cele peste 50 de participari la festivaluri, turnee artistice si concursuri internationale in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada, au adus tinerilor artisti pretioase distinctii si premii si au contribuit la acordarea, in 2004, de catre Federatia Corurilor din Uniunea Europeana, a titlului de Ambasador cultural al Uniunii Europene.
Anul precedent, Corul de Copii Radio a cantat pe 26 martie in Grecia, la Volos, in concertul de deschidere al Festivalului International de Muzica Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat si pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate in programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat sa inaugureze editia a IV-a a evenimentului. 
In toamna 2015, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importanta. Ansamblul s-a prezentat in fata publicului international pe scena festivalului chiar in concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alaturi de Orchestra Romana de Tineret, in celebra lucrare „Carmina Burana” (de Carl Orff), interpretata sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat in celebra Simfonie nr. VIII, creatie a lui MAHLER, una dintre lucrarile „monumentale” ale repertoriului simfonic, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio si Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius MEISTER.

In octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alaturi de alte 8 ansambluri din intreaga lume, in finala de la MUNCHEN a uneia dintre cele mai prestigioase competitii corale internationale: LET THE PEOPLES SING. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union).

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

AFIS COR COPII


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate