Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iulie 2019
Recomandări
“Power vibes – Azul” – un recital exotic la Sala Radio
(Muzică)
Un recital cu sonoritati inedite, cu titlul “Power vibes – Azul”, este ceea ce ne propune luni, 25 aprilie (19.00), la Sala Radio, unul dintre cei mai mari artisti percutionisti romani, Alexandru Anastasiu (vibrafon, marimba), alaturi de Ioana Turcu – flaut si Irina Radulescu – marimba.
Recitalul se va desfasura cu participarea muzicienilor percutionisti Gabi Barani, Andreea Vatui si Alexandru Sturzu. 

Un trio cameral unic in Romania, Power Vibes reprezinta intalnirea artistica a trei muzicieni care aduc pe scena o combinatie sonora exotica, intre instrumentele de percutie si flaut. Proiectul Azul s-a concretizat printr-un album editat in aceasta primavara si un turneu national in cinci orase din Romania: 23 aprilie, Rasnov - Piata Unirii, 24 aprilie, Ploiesti - Filarmonica „Paul Constantinescu”, 25 aprilie - Sala Radio, 7 mai,  Sibiu - Sala Thalia, 8 mai, Cisnadie - Biserica Evanghelica Fortificata.

Spectacol al armoniei si ritmului, o explozie de energie si dinamism, asa cum isi autocaracterizeaza cei trei artisti proiectul, Azul va aduce in fata publicului bucurestean lucrari in prima auditie in Romania. In programul serii, veti asculta piese ca Abalone - pentru doua marimbe si flaut - Emmanuel Séjourné, Brown Lullaby pentru Evelyn din Robert's Park - pentru marimba solo - David Edgar, Sonata pentru flaut si pian (transcriptie pentru flaut, vibrafon si marimba) - Sigismund Toduta,  Azul - pentru flaut, vibrafon, marimba si crotale - Nathan Daughtrey s.a.

PowerVibes_CD_prep


Membru al Orchestrei Nationale Radio, Alexandru Anastasiu a activat in orchestre simfonice, grupuri de muzica de camera, ansamblul GAME, iar ca solist a fost apreciat in numeroase concerte. A initiat proiecte inedite, fiind si cel care a organizat din punct de vedere artistic in 2012 primul festival de vibrafon din lume, iar in 2014 Festivalul International de Percutie, ambele in cadrul stagiunii de la Sala Radio. incepand din 2013, prestigioasa firma Mike Balter din Statele Unite creeaza modelul de baghete purtand semnatura “Alexandru Anastasiu”. Considerat cel mai bun percutionist din seria sa, Alexandru Anastasiu si-a imbunatatit tehnica si cunostintele muzicale studiind cu prof. Bogdan Bacanu si prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). In 1999 s-a calificat in semifinala Concursului International de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franta), doi ani mai tarziu castigand bursa Yamaha pentru instrumente de percutie. In anul 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon si orchestra din Romania, “Vibraphone Concertos”, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Percussion Studio Group si Musica Viva Trio.

Absolventa a Academiei de Muzica din Bucuresti, Ioana Turcu (Anastasiu) si-a completat studiile in Elvetia la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obtinut diploma de master. In 2015 a obtinut ”cum laude”  titlul de Doctor European in Muzica la Universitatea din Granada, Spania, unde este  membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european "Educacion musical- una perspectiva multidisciplinar", semnand studii si articole publicate in reviste de specialitate. Este laureata a numeroase premii nationale si internationale, printre care se numara Premiul I la Concursul International de Flaut de la Riddes (Elvetia) - 2002 precum si titlul "Muzicianul Anului 2003 in Elvetia", acordat de Berner Haller Loge.

Irina Radulescu a sustinut numeroase recitaluri ca solist si ca membru al diferitelor ansambluri de percutie sau orchestre din tara. Este absolventa a cursurilor de maiestrie sustinute de percutionistul Alexandru Anastasiu in cadrul Academiei Icon Arts in perioada anilor 2012-2015. in 2012 a castigat trofeul concursului national "Aulodia" din Brasov, iar in anul 2015 s-a calificat in finala Concursului International de percutie "Italy PAS Competition". In prezent este studenta a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si membru al Orchestrei Nationale de Tineret, condusa de Cristian Mandeal. Din 2015 este colaborator al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiesti.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

afis power vibes


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate