Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
București 2021 lansează Open Lab
(Viață)
In perioada aprilie - septembrie 2016, in cadrul candidaturii Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii, bucurestenii sunt provocati sa devina participanti activi la viata orasului, prin proiecte culturale experimentale adresate comunitatilor mai mici sau mai mari. 
Timp de 6 luni, echipa Bucuresti 2021 isi propune sa testeze potentialul creativ al Bucurestiului, concentrandu-se pe proiecte care au un aport pozitiv la viata orasului prin colaborari transdisciplinare, schitand felul in care acesta s-ar putea transforma daca ar deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021.
Astfel, programul Open Lab incearca sa contribuie la implicarea cat mai multor comunitati din oras in experimente creative si sa raspunda nevoii de dezvoltare a capacitatii producatorilor autohtoni prin schimburi de experienta si conectarea la retele internationale. in acelasi timp, Open Lab sprijina transformarea spatiilor sub-utilizate din Bucuresti in locuri pentru comunitate.

Programul sub care Bucurestiul devine un laborator de cultura urbana se ghideaza dupa urmatoarele principii: colaborare in creatie, co-participare, digitalizare. Dialogul cu locuitorii Bucurestiului este deschis prin procese colective, promovarea initiativelor transdisciplinare, descentralizarea culturii in oras si folosirea de structuri mobile, temporare.  

Open Lab inseamna proiecte in care bucurestenii sunt incurajati sa participe activ, explorarea povestilor urbane, din cartiere, care alcatuiesc identitatea orasului, dar si sustinere financiara pentru proiecte initiate de bucuresteni. Programul functioneaza cu mai multe instrumente:

ACTIVATOR de public creator - o serie de evenimente in Hanul Gabroveni dar si in spatii noi in cartiere, proiecte la firul ierbii si co-productii prin care bucurestenii devin creatori de cultura, nu doar consumatori. 

ACCELERATOR de idei - Instrument de consolidare si conectare a ideilor propuse de artisti, urbanisti, cercetatori, sociologi si oricine isi doreste un oras mai bun, ACCELERATORUL va oferi indrumare si posibilitati de colaborare pentru dezvoltarea de proiecte ce propun noi perspective si moduri de actiune, cu impact pe termen lung, pentru viitorul Bucurestiului.
In urma apelului public, intre 5 si 10 idei vor fi dezvoltate si produse pana la sfarsitul lunii septembrie, avand fiecare un buget maxim alocat de 10.000 Euro.
Mai multe detalii despre cum functioneaza si ce cautam se pot accesa pe http://www.bucuresti2021.ro/open-lab/accelerator-de-idei/

EXPLORATOR de povesti urbane - povesti despre oras culese prin interviuri scurte cu locuitorii din mai multe cartiere. Alaturate, povestile compun istoria colectiva a unui oras complex. 

GENERATOR de proiecte comunitare - Printr-un fond de micro-granturi destinat grupurilor de initiativa, 10 echipe castigatoare in urma unui incubator vor primi finantari in valoare de 2.000 Euro pentru un proiect cultural comun, in beneficiul comunitatii si gestionat prin colaborare si implicare voluntara.

FORMATOR de competente culturale - Vor fi initiate proiecte de dezvoltare a capacitatii sectorului cultural, concentrat pe a creste si a incuraja profesionalizarea competentelor culturale ale bucurestenilor. 

Mai multe informatii despre OPEN LAB si apelul pentru proiecte din cadrul Acceleratorului de Idei pot fi gasite accesand bucuresti2021.ro/open-lab. 

infografic_accelerator


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate