Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 iulie 2019
Recomandări
Violonista Anda Petrovici într-un recital de vioară solo
(Muzică)
Din ce in ce mai putini sunt violonistii care propun publicului recitaluri cu repertoriu destinat doar instrumentului solist. Efortul interpretului este urias caci el trebuie sa capteze auditoriul cu doar fortele sale, reunite cu cele ale partiturilor care recupereaza in scriitura complicata si in profunzime, ceea ce pierd prin renuntarea la un partener.
Violonista Anda Petrovici este capabila de un asemenea efort si, in recitalul pe care il propune la inceput de luna mai, este gata sa ofere celor ce iubesc genul cameral, o seara de muzica pura.

Anda Petrovici este laureata a Concursurilor nationale ale tinerilor interpreti (Bucuresti, 1969 si 1973), a Concursului international Primavara la Praga (1976) si a celor doua concursuri Vaclav Huml de la Zagreb (1977 - cand a obtinut premiul special al juriului prezidat de Henryk Szeryng - si 1981).
Imediat dupa terminarea studiilor superioare, ea devine membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu, iar in 1978 este unul dintre fondatorii Trioului Pro Arte, formatie care ajunge sa fie, in 2009, ansamblul cameral oficial al Filarmonicii bucurestene.
Anda Petrovici canta pe o vioara Gennaro Vinaccia (cca. 1770).

Recital de vioara
Sambata, 07 Mai 2016, ora 19:00, Sala mica

Anda Petrovici

Program:

Johann Sebastian Bach - Sonata nr. 1 pentru vioara solo in sol minor, BWV 1001
Serghei Prokofiev - Sonata pentru vioara solo, op. 115
Aram Haciaturian - Sonata-Monolog

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Roman.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Anda Petrovici s-a nascut la Bucuresti, pe 25 martie 1954. La absolvirea cursurilor Liceului de muzica George Enescu, la clasa prof. Aniela Beldi, este sef de promotie. in 1977, dupa studiile la Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu din Bucuresti, la clasa prof. Stefan Gheorghiu, este din nou sef al promotiei de violonisti. In acelasi an, participa la Cursurile de maiestrie de la Glasgow, unde lucreaza cu renumitii profesori Klaus Assmann si Gustav Marschner.
Impletind in chip armonios activitatea in cadrul orchestrei cu cea de solist concertist si de muzician de camera, Anda Petrovici a participat la numeroase turnee si festivaluri internationale in Europa si Extremul Orient. Nu o data, critica a consemnat elogios interpretarile sale. In acelasi timp, a realizat inregistrari pentru Radiodifuziunea si Televiziunea Romana, discuri LP pentru Electrecord, discuri compact pentru BMG si DVDs pentru AIX Records.
Din 1989, Anda Petrovici este concertmaestru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu, fiind prima femeie in aceasta functie de la infiintarea orchestrei in urma cu peste 140 de ani.
In anul 2004, a fost decorata cu Ordinul Meritul cultural in grad de Comandor.
In iunie 2009, Anda Petrovici a primit titlul de Doctor in Muzica cu Summa cum laude, sustinand Teza de doctorat intitulata Concertmaestrul: perspectiva diacronica si postulat artistic.
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate