Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Introducere în muzica clasică, împreună cu Marius Constantinescu
(Muzică)
Miercuri, 11 mai, ora 18.30, la Libraria „Syntagma“ din Bucuresti, incepe un curs cultural ce are toate sansele sa marcheze agenda capitalei.
Gazduit de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, unul dintre cei mai invatati si carismatici tineri intelectuali de la noi, cursul „Bach, Mozart, Beethoven. O introducere in muzica clasica“ se adreseaza tuturor acelora care doresc sa se familiarizeze cat de cat cu vietile si operele acestor mari creatori: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven.

In numar de trei, prelegerile au un accentuat caracter introductiv, ideea de baza a cursului putand fi rezumata prin formula „ce ar trebui sa stiu despre muzica clasica, daca abia acum incep sa o descopar“. E un curs destins, de initiere, destinat oamenilor inteligenti si curiosi, dar lipsiti de instructie in domeniu.

Jurnalist, prezentator, producator TV, traducator, Marius Constantinescu s-a facut cunoscut prin emisiunile sale de la televiziunea publica („Profil. Poveste. Personaj“, „V... de la vizual“, „Marile picturi ale lumii“). A realizat interviuri cu personalitati precum Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Serban, Virginia Zeani, Antonio Pappano, Amos Oz, Hélène Grimaud, Radu Paraschivescu, Bertrand Duchaufour, Eric-Emmanuel Schmitt, Ion Marin, Alex. Leo Serban, Jordi Savall, Anne-Sophie Mutter.

Din 2005, a fost legat de fiecare editie a Festivalului International George Enescu, realizand interviurile (unele dintre ele, exclusivitati nationale) cu cei mai importanti artisti invitati. A publicat cateva carti (intre care si Cortez, un alt fel de biografie a mezzo-sopranei Viorica Cortez) si semneaza editoriale de art & lifestyle.


Proiect al Initiativei CALDERON, unul dintre cele mai puternice grupuri de actiune culturala din Bucuresti, evenimentul „Bach, Mozart, Beethoven. O introducere in muzica clasica“ beneficiaza de o descriere completa pe pagina de Internet a organizatiei.

Modalitatea de inscriere e simpla: cei interesati de curs trebuie sa trimita un mesaj cu textul „Vreau sa particip“ la adresa info@calderon.at. Vor primi, apoi, toate detaliile necesare (calendar, taxa de participare, modalitate de plata etc.).

IMG_4109

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate