Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Scriitorii români pot aplica pentru Rezidențele FILIT
(Literatură)
Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) da startul inscrierilor in cadrul programului „Rezidente FILIT pentru scriitori romani”. Prin intermediul acestui program care incurajeaza creatia contemporana, sase autori romani vor beneficia de transport, gazduire timp de o luna, precum si de o suma forfetara de 2000 RON.
Rezidentele pentru scriitori au fost lansate anul trecut de Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu. Pe langa sprijinirea concreta a creatorilor contempornani, programul vizeaza si promovarea unor locuri simbolice pentru literatura romana, respectiv Iasi si Ipotesti.
„Ma bucur ca am reusit sa continuam rezidentele pentru autori romani, printre putinele la ora actuala in Romania. Cred ca este foarte important sa incurajam si sa raspandim aceasta practica de sustinere a scriitorilor, atat de populara in Europa occidentala. FILIT-ul are un concept complex, e un festival care de fapt se deruleaza pe intreg parcursul anului. Intalnirile cu scriitori de top din toamna si dialogurile cu publicul reprezinta doar o parte sa. Rezidentele pentru traducatori si scriitori, precum si intalnirile profesionale din cadrul atelierelor de traducere vin sa completeze profilul FILIT. Rezultatele acestui concept se vad cu ochiul liber si sunt esentiale deopotriva pentru promovarea patrimoniului si pentru cultura vie”
a declarat Dan Lungu, director al Muzeului National al Literaturii Romane Iasi.

Vor fi acordate 5 rezidente FILIT la Iasi (Muzeul National al Literaturii Romane Iasi) si 1 rezidenta FILIT la Ipotesti (Memorialul Ipotesti, Botosani). Fiecare rezidenta se deruleaza pe o perioada de 30 de zile, intre 1 iulie – 31 octombrie 2016, intr-un interval ales de catre beneficiar. 

Pentru inscriere, autorul/autoarea trebuie sa pregateasca urmatoarele:
1.formular de inscriere, disponibil electronic pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau la cerere, printr-un e-mail trimis la adresa muzeul.literaturii@gmail.com sau mesaj pe paginile de Facebook FILIT sau MNLR Iasi;
2.copie dupa cartea de identitate;
3.numele proiectului de rezidenta si o scurta descriere (max. 2000 de semne); 
4.curriculum vitae.

Beneficiarul rezidentei are obligatia de a scrie un text despre Iasi sau Ipotesti (min. 10.000 semne), precum si de a participa activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iasi pe perioada rezidentei. De asemenea, in momentul publicarii, autorul trebuie sa mentioneze faptul ca textul a fost scris cu sprijinul rezidentei FILIT pentru scriitori romani.

Perioada de inscriere este 27 aprilie – 15 iunie 2016, iar dosarele se vor transmite in format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. Persoana de contact: Daniela Stefan (Iasi, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40  0232.410.340, +40 747.499.400)

Rezidente FILIT pentru scriitori romani

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate