Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2019
Recomandări
Recitaluri excepționale în România cu concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, și pianista Cătălina Butcaru
(Muzică)
Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, care canta pe o vioara Antonius Stradivarius 1714 si Catalina Butcaru, pianista cu o frumoasa cariera internationala, care a fost admisa la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, vor sustine, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare in Romania: la Ateneul Roman din Bucuresti, pe 2 mai, la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai si la Filarmonica Banatul din Timisoara, pe 4 mai. Toate recitalurile incep la ora 19:00.
Recitalurile se vor desfasura sub patronajul Excelentei Sale, Ambasadorul  Austriei in Romania, Mag. Gerhard Reiweger.

"Este o bucurie si o dorinta pe care o avem de mai multi ani, sa prezentam publicului din Romania acest program. Este unul foarte atragator, complex, cu piese de mare virtuozitate, cum ar fi Rapsodia Tzigane de  Ravel, dar in acelasi timp plin de  expresivitate ca sonata lui Richard Strauss, miniaturile de Dvorak si cunoscuta Sonata de Beethoven, intitulata si Sonata Primaverii. Volkhard Steude este un violinist exceptional si comunicam foarte bine. Pentru mine este foarte important sa cant in Romania, aici imi regasesc radacinile si sper sa fie o experienta minunata atat pentru noi, muzicienii, cat mai ales pentru public.’’
Catalina Butcaru

Volkhard Steude, un impatimit al muzicii de camera, canta pe o vioara Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusa la dispozitie de Banca Nationala a Austriei. Din anul 2000 este concertmaestrul Filarmonicii din Viena.
Ca solist, impreuna cu Filarmonica din Viena, a sustinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiti ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim si Tugan Sokhiev. Turneele sale in Europa si Japonia, dar si impresionanta discografie, cotureaza cariera unui mare muzician care se prezinta acum si publicului din Romania.

Fotos 2 Catalina 2013


Catalina Butcaru, pianista nascuta la Constanta si stabilita la Viena, a fost admisa la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obtinut diploma de solist. Pianista reuneste in palmaresul sau numeroase premii la competitii nationale si internationale, cum ar fi: Concursul Steinway inViena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solista in Londra si doi ani mai tarziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanica. Albumul, care contine lucrari de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internationala si prezentat in intregime de Radiodifuziunea Austriaca. Cu aceastaocazie, renumitul critic muzical D.C.F. Wright a scris in cronicasa: „…This is a must have disc. It is the best piano playing I have heard for many years… ”Din anul 2000, Catalina Butcaru are o bogata activitate concertistica in Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria si Romania.

PROGRAM:

L.van Beethoven: Sonata pentru vioara si pian nr.5 op.24 in fa major " Sonata primaverii"
A. Dvorak: 4 piese romantice op.75
R.Strauss: Sonata pentru vioara si pian op.18
M. Ravel: Tzigane Rhapsodie

Turneu sustinut de Erste Group Bank.

Organizatori: Filarmonica‘’George Enescu’’ din Bucuresti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica Banatul Timisoara.

Cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucuresti si al Societatii Austro-Romana.

Sponsori: B3Globalcon,  SC Sorena SA, SC Vadeco  SA, SC Canal Sea Service SRL.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate