Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Teatru provocator. Inima în gaz. Dada sex – de spălat mintea schioapă.
(Teatru)
Spectacolul de teatru neconventional Inima in Gaz. Dada Sex – De spalat mintea schioapa, in regia lui Dan Victor si produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, se va juca pe data de 8 mai 2016, ora 19:00, in cadrul expozitiei ART SAFARI, care se desfasoara in perioada 5 -15 mai 2016, la Palatul Dacia – Romania, din strada Lipscani, nr 18-20.
 
Spectacolul de teatru, scris dupa textul lui Tristan Tzara pune in valoare conceptia miscarii dadaiste bazata pe revolta, provocare si incoerenta.  Regizorul Dan Victor, impreuna cu actorii Mihai Baranga, Andreea Duta, Cristi Toma, Meda Victor, Pavel Ulici, Nicolae Nastasia si Mihai Capatana, dau viata unui text dramatic, supus unei declarate incoerente, care sparge bariera conventionalului,  punand astfel publicul in fata lumii contemporane caracterizata de viziuni eclectice. Participantii la acest spectacol de teatru neconventional vor avea ocazia sa ia contact cu textele lui Tristan Tzara si ale lui G. Ribemont-Dessaignes, care au avut o puternica influenta asupra artelor in secolul XX pana in prezent, si de asemenea, sa interactioneze direct sau indirect cu actorii, implicandu-se in jocul lor. 
 
Folosindu-ne de mijloacele comediei mute, de pantomima, de elemente clovneresti, de dans-miscari fortat ilustrative prin repetitii automate, de parodierea unor clisee teatrale, de parodierea falselor trairi afective si falsei implicatii in inalte pozitii politice, niste figuri proeminent machiate, costumate in niste saci de polietilena, ii primesc pe spectatori de la intrare dupa care vor provoca publicul, conform coordonatelor Miscarii Dada, pe un traseu itinerant- sala Gabroveni, sala Lipscani si sala Coloanelor, unde este si finalul, vreme de 50 de minute - la un dialog, segmentat, din cand in cand, de un homeless care impinge un carut pentru alimente, incantand bizar, „Cantecul Dada”, al lui Tzara, ori emitand diverse opinii, desigur, dadaiste. „Oamenii tablouri”, care dupa primele posturi vor veni in sala 1, „agatandu-se” pe perete, vor interactiona cu spectatorii implicandu-i in jocul lor, in diverse actiuni, cu texte si cuvinte emise intr-un fel anume, de exemplu, repetate pana la desfiintarea sensului initial, strabatand, figurativ, distanta de la obsesiile incoerentelor inceputului de secol XX, la obsesiile incoerentelor inceputului de secol XXI, „mutate in saci de plastic”, rasfr?nte din cioburile unei oglinzi imaginare, fara nici o pretentie de coruptie si nici chiar de iluminare a multimilor.

Orice asemanare cu imediata realitate, impusa inconstientului tuturor, sugerata discret ori plasata nerusinat, prin diverse forme, mai mult sau mai putin artistice, in numele iubirii aproapelui si a firestii evolutii fiintei umane, este cu totul intamplatoare, declara regizorul Dan Victor.

Adaptare dupa textul Le Coeur à Gaz, cu texte de TRISTAN TZARA, si cu fragmente din „imparatul Chinei” al lui G. Ribemont-Dessaignes.

Actori: 
MEDA VICTOR - Gura
ANDREEA DUta - Madelaine
PAVEL ULICI – Ochi
MIHAI BARANGA – Spranceana
CRISTI TOMA – Ureche
NICOLAE NASTASIA – Gat
MIHAI CAPATANA – Nas
DAN VICTOR – Omul strazii
Regie: DAN VICTOR
Scenografie si conceptie artistica: DAN VICTOR

Intrarea se face pe baza biletului de la evenimentul ART SAFARI.

Afi? Inima în Gaz - Dada sex de spalat mintea schioapa


.Dan Ivan19:36 / 07.05.2016Mergeti sa vedeți și "L‘Om DAdA" cu Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu, la sala Atelier a TNB pe 14 și 15 mai, de la ora 20:00. Un spectacol de teatru coregrafic poetic, plin de sensuri filosofice, viu, actual și profund.
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate