Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Sorin Lucaci, Anca Bucur și Viku Zen, la cea de-a șasea ediție „Citesc poezie”
(Literatură)
Sorin Lucaci (invitat: Costi Caprioreanu - chitara), Anca Bucur si Viku Zen (invitat: Horia Serban - didgeridoo) vor fi participantii celei de-a sasea editii a intalnirilor literare „Citesc poezie”, care se va desfasura vineri, 13 mai, la Ceainaria Carturesti Verona (str. Arthur Verona, 13-15), de la ora 19:00.
Moderatori si realizatori ai programului sunt Emilia Zainel si Mircea Dan Duta.

In editiile precedente au fost abordate teme diverse, precum: transmiterea si receptarea poeziei, cautarea poeziei (la propriu si la figurat), moduri de „asteptare” al poeziei, dar si „daruirea” poeziei catre publicul feminin, precum si „dansarea” poeziei. Aceasta intalnire literara isi propune sa serbeze poezia intr-un mod aparte. Spectatorii vor avea parte de surprize, atat din partea invitatilor, cat si a moderatorilor.

Intalnirile au ca scop popularizarea poeziei si atragerea catre ea a unui numar cat mai mare de cititori. Vor avea loc in fiecare a doua vineri din luna, la Ceainaria Librariei Carturesti Verona, urmatoarea editie fiind programata pe 10 iunie, de la ora 19:00.

Citesc poezie” este numele unei campanii care a debutat in urma cu jumatate de an si care are ca scop constientizarea importantei poeziei in viata noastra. Ea se adreseaza atat celor care citesc poezie, cat si celor care vor sa descopere lumea unica a versurilor. Pe pagina de facebook a campaniei se pot citi poeme ale unor autori consacrati, nenumarate motive pentru care scriitori, jurnalisti, critici etc. citesc poezie, dar si motive pentru care cititorii aleg sa descopere aceasta delicata forma de expresie.

Sponsori: Julius Meinl

sorin lucaci

Sorin Lucaci


Sorin Lucaci - s-a nascut in 1970 la Bucuresti, din parinti ardeleni. A urmat cursurile liceului de filologie-istorie „Zoia Kosmodemianskaia” din Bucuresti. A absolvit Facultatea de Psihologie a Universitatii Hyperion in 1994. Inainte de 1989 a fost membru al cenaclului Sagetatorul condus de profesorul Tudor Opris.
A publicat in revistele literare: SLAST (1989), Contrapunct (1990 si 1991), Litere, Caiete Silvane, Viata Romaneasca, Acolada, Apostrof, Cafeneaua literara, Singur, Vatra, Vitralii, Citadela, Orizont, Arca, Tribuna, Familia, Steaua, Romania Literara. A debutat in volum in 2009 la Editura Vinea, cu Revolta ingerilor. A mai publicat volumele In burta grasa a pestelui de duminica (2012), Ghilotina cu miros de scortisoara (2014), Victime colaterale (2015) si Oameni de unica folosinta (2016). A editat audiobook-ul Lumea ca un spectacol de pantomima in 2016. Il va avea ca invitat pe chitaristul Costi Caprioreanu.

anca bucur

Anca Bucur


Anca Bucur (n. 1989) - urmeaza cursurile Facultatii de Litere din Bucuresti pe care le absolva cu o diploma de master in teoria literaturii, iar, in prezent, este doctoranda CESI cu o teza despre urma lui Wittgenstein in literatura si arta conceptuala. Este, alaturi de Iulia Militaru si Florentina Cristina Budar (grafica), autoare a volumului de poezie dramadoll. Cartea face parte dintr-un proiect mai amplu, iar o parte a acestui proiect, lucrarea video: Imagini din ziua a opta (regia: Cristina Florentina Budar), a fost selectata in Gesamt 2012 (DISASTER 501 What happened to man?), un proiect coordonat de Lars von Trier si regizat de Jenle Hallund. Instalatia a fost montata in cadrul Copenhagen Art Festival, Kunsthal Charlottenborg, 2012. In 2015, video-ul ei, in cod open-source, The confession of an aphasic writer, a fost proiectat in cadrul expozitiei artvideoKOELN – audio-visual experience 01, Cologne International Videoart Festival.

viku zen

Viku Zenescu


Viku Zenescu (Zen) - s-a nascut pe 15 decembrie 1989 la Bucuresti. Poet performer, compozitor de muzica experimentala si artist vizual, traieste si lucreaza la Bucuresti. Licentiat in Sculptura, a participat la mai multe expozitii personale sau de grup, printre care Beat Genaration Reborn/ Club Legere, Bucuresti; Contempora 6 - Expozitia Tinerilor Artisti/ Alchemia, Bucuresti si UNarte la 150 de ani/ Sala Dalles, Bucuresti. In 2013 i-a aparut volumul de versuri A iubi nu e verb, iar in 2016 Anestezicul din palma, ambele la Editura Tracus Arte. Despre el ca om nu poate spune nimic mai mult, in afara faptului ca se inspira ca sa inspire in fiecare zi de luni. Si crede ca daca este conform nonconformismului nu mai poate fi nonconformist. Viku Zen il va avea ca invitat pe Horia Serban, care va canta la didgeridoo.

horia serban

Horia Serban


Horia Serban - s-a nascut in 1995, in Bucuresti. A publicat in mai multe reviste (Poesis International, Observator cultural), site-uri literare (Subcapitol, Zona noua) si in antologia SUBCAPITOL, poezia (Editura Tracus Arte). Studiaza Dreptul la Universitatea din Bucuresti. A invatat sa cante singur la didgeridoo.

Emilia Zainel

Emilia Zainel


Emilia Zainel (n. 1990, Craiova). Licenta in jurnalism. Master in filosofie. A debutat cu volumul de poezie in afara timpului, ed. Tracus Arte, 2015. PR & Marketing la Brightics.ro, Trainer la Centrul de Terapie prin Ras Mandarin si la scoala de valori (ONG); Voluntar in diverse proiecte. Este initiatoarea campaniei de constientizare Citesc poezie, in prezent realizatoarea si moderatoarea serilor literare Citesc Poezie. Aparitii in reviste: ,,Revista Familia”, ,,Moldova literara”, ,,Algoritm Literar”, ,,Actualitatea Literara”, ,,Profil Cultural”, ,,Sibiu Universitar”, ,,Cenaclul de la Paltinis”, „Urmuz”, „Vocativ” etc. Aparitii in antologii: Antologia Festivalului ,,Al. Macedonski” – 2012, Antologia Asociatiei Artgohtica – 2011 si 2012, Antologia ,,Club Astra” – 2009 etc. Mai multe pe emiliazainel.ro.

Mircea Dan Duta

Mircea Dan Duta


Mircea Dan Duta (n. 1967, Bucuresti). Poet, filmolog (autor de expresie ceha), traducator din literaturile ceha, slovaca, engleza si franceza. Absolvent al UNATC (Comunicare Audio-Vizuala - masterat, 1998), FAMU (Facultatea de Film a Academiei de Arte ale Spectacolului din Praga - doctorat, 2004) si al FFUK (Facultatea de Litere / stiinte Umaniste a Universitatii Caroline din Praga - Studii Romanice - masterat, 2008). Fost director al ICR Praga (2006-2014). Pedagog (lector universitar) la FAMU (din 2004), FFUK (din 2002) si FSV (Facultatea de Sociologie a Universitatii Caroline din Praga - din 2009). Organizator de programe culturale implicand in principal cultura contemporana ceha, slovaca si romana. Publicatii: Citate la conserva, complexe de inferioritate si drepturile omului sau Casatorit fara obligatii vand amanta moarta din nascare (mentiune: consumata) - volum de poezie, 2015, editura Petr Štengl, Praga (in ceha). Peisaje, zboruri si dictari - volum de poezie, 2014, editura Petr Štengl, Praga (in ceha). Povestitor, autor, si Dumnezeu (Perspective naratologice si tehnici narative in cadrul Noului Val Cinematografic Ceh si Slovac din anii ´60 ai secolului al XX-lea - 2009, Editura Universitatii Caroline, Praga (in ceha). Istoria relatiilor romano-cehe - volum colectiv, Editura Universitatii din Bucuresti (in ceha si romana). Predarea limbilor si literaturilor slave de sud si balcanice in Europa - 2013, volum colectiv, Editura Universitatii Masaryk, Brno, 2013 (in ceha). Romana ca limba straina - 2013, volum colectiv, Editura Universitatii Babes-Bolyaly, Cluj (in romana). Memorie si istorie: Agricultura si destinul sau dupa 1948 in tarile socialiste - 2011, volum colectiv, Editura Institutului Pentru Studiul Regimurilor Totalitare, Praga (in ceha). Primavara de la Praga in literatura, teatru si film - 2009, volum colectiv, Editura Universitatii Josef Škvorecký, Praga (in ceha). Holocaustul in literatura ceha, slovaca si polona - 2006, volum colectiv, Editura Universitatii Caroline, Praga (in ceha). Traduceri din creatia lui Václav Havel, Arnošt Lustig, Arnošt Goldflam, Petr Zelenka, Tomáš Zmeškal, Miloš Urban, Helga Hošková, Michal Viewegh etc. in mai 2015, a publicat la Editura Tracus Arte prima antologie de poezie ceha contemporana aparuta in Romania dupa 1989.

Afis CP ed VI
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate