Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Încep înscrierile în cadrul programului „Atelierele FILIT pentru traducători”
(Literatură)
Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT.) lanseaza apelul de inscriere in cadrul proiectului cultural Atelierele FILIT pentru traducatori, o initiativa a Muzeului National al Literaturii Romane Iasi de a sprijini cooperarea culturala si promovarea patrimoniului.
Prin intermediul acestui program, douazeci de traducatori vor beneficia de cazare, decontul transportului pe teritoriul Romaniei si o suma forfetara de 1.500 de lei. De asemenea, pentru a incuraja colaborarea intre traducatori si scriitori, autorilor romani interesati de aceasta intalnire li se asigura cazarea, in limita locurilor disponibile.

Atelierele FILIT pentru traducatori vor fi gazduite la Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” de la Ipotesti si se vor desfasura in perioada 31 august - 10 septembrie 2016, incluzand un simpozion consacrat traducerii literare in 7 - 8 septembrie. Participantii vor fi cazati la popasul turistic „Floare Albastra”, construit in apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” si a bisericutei familiei Eminovici.

Beneficiarii rezidentei au obligatia de a traduce un numar de 10 pagini din lucrarile unui autor roman, pentru care sa acorde Muzeului Literaturii Romane si Memorialului Ipotesti drept neexclusiv de publicare. De asemenea, in momentul publicarii traducerii, acestia trebuie sa mentioneze faptul ca textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru traducatori desfasurate la Ipotesti. O atentie sporita va fi acordata proiectelor legate de patronii muzeelor literare iesene.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarea documentatie in limba romana:
formular de inscriere, disponibil electronic pe site-ul www.filit-iasi.ro sau la cerere, pe paginile de Facebook a MNLR Iasi sau FILIT si la adresa de e-mail: muzeul.literaturii@gmail.com;
copie dupa cartea de identitate;
numele proiectului de rezidenta si o scurta descriere (max. 2000 de semne); 
curriculum vitae.

Perioada de inscriere este 10 mai - 10 iunie 2016, iar dosarele se vor transmite in format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. 
Persoana de contact: Daniela Stefan (Iasi, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 747.499.400)
Atelierele FILIT pentru traducatori  din anul 2016 sunt realizate in parteneriat cu Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” de la Ipotesti si cu Institutul Francez din Iasi.

ateliere filit


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate