Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
“Jazz pe românește” cu Sorin Zlat și Big Band-ul Radio, la Sala Radio
(Muzică)
Asa cum si-a obisnuit publicul in fiecare luna, Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, va invita la o seara speciala de Jazz pe scena Salii Radio, cu participarea unui invitat special! De aceasta data, marti, 17 mai (19.00), veti avea ocazia de a-l aprecia pe Sorin Zlat, unul dintre marii pianisti romani de jazz, multipremiat la competitii internationale (Monaco, Lille – Franta, Montreux – Elvetia, Vilnius - Lituania, Jacksonville – Florida, SUA).
 
Pianist, clarinetist, compozitor si orchestrator, Sorin Zlat este absolvent al Facultatii de Muzica ”George Enescu” din Iasi, sectia clarinet si masterand la Universitatea de Muzica din Bucuresti (sectia jazz).

Este liderul triou-lui "Sorin Zlat Trio", ce a luat fiinta in toamna anului 2008 si ii reuneste pe Sorin Zlat - pian, Razvan Cojanu - contrabas, Laurentiu Stefan - tobe. Repertoriul trupei include standarde de jazz, dar si compozitii proprii ale artistului. Stilul pe care il abordeaza trio-ul este de cool jazz, latin, post-bop, clasic. Prin aceasta fuziune de stiluri, trupa "Sorin Zlat Trio" a fost apreciata pe scena jazz-ului din Romania, dar si in strainatate. Trupa a cantat in cluburi celebre din lume, cum ar fi : Vortex si Ronnies Scott din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Café din Montreux, Clubul B-flat din Berlin si la festivaluri precum: Montreux Jazz Festival, Pera Fest - Turcia, Getxo Jazz Festival - Spania, Jacksonville Jazz Festival - S.U.A, Monaco Jazz Festival etc. 

Printre colaboratorii trupei, care se bucura de recunoastere internationala, se numara: Jean Michelle Aublete - tobosar (colaboreaza frecvent cu chitaristul John Mclaughlin), Lionel Vaudano - bass, Michael Parlett – saxofon (colaboreaza cu Jeff Lorber), Andy Davies – trompeta (lider al trupei care gazduieste Ronnies Scott Jazz Club in Londra), Dennis Marks – contrabas (care concerteaza impreuna cu Arturo Sandoval).
Sorin Zlat a inregistrat recent albumul “Endurance”, care contine piese solo sau in trio si compozitii proprii.                                                                                                                               
Recunoasterea valorii sale a insemnat numeroase premii in tara (Gala premiilor de jazz – 2009 - PREMIUL PENTRU DEBUT, Concursul international  de jazz – Targu Mures – 2009 - MARELE PREMIU, Concursul de jazz de la Sibiu – 2010 - MARELE PREMIU, Concursul de jazz Europafest – 2011 - MARELE PREMIU etc.). Acestora li se adauga distinctii primite in strainatate (Premiul special al juriului la Concursul de jazz din Belgia-Hoeillart – 2012; Marele premiu si Premiul Publicului la Concursul international de Jazz – Monaco, 2013; Premiul special al juriului la Concursul International de Jazz de la Lille, Franta, 2013; Finalist la Concursul International de jazz pentru pian solo de la Montreux si castigator al premiului special oferit de presedintele juriului - 2014, Premiul 2 si Premiul Publicului la Concursul International de Jazz pentru pian solo de la Vilnius, Lituania, 2014; Marele Premiu la Concursul International Jacksonville Jazz Piano Competition, Florida, S.U.A., 2015).

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

SORIN ZLAT


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate