Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi la Sala Radio!
(Muzică)

Trei dintre formatiile muzicale Radio Romania – Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio si Corul Academic Radio participa si in acest an la „Saptamana Internationala a Muzicii Noi” (SIMN) – editia 26 – derulata sub titlul “Limits and Beyond!” (Limite si dincolo de ele.).
Organizata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, SIMN este cel mai important festival din tara dedicat creatiilor recente si ocupa deja un loc semnificativ in viata muzicala internationala. Director artistic al festivalului este compozitorul Dan Dediu. 

Dupa douazeci si cinci de editii ale festivalului ”Saptamana Internationala a Muzicii Noi”, timp in care s-au succedat diferite opinii si mentalitati de structurare ale programului artistic, cedand fie unor impulsuri reformatoare, fie unora conservatoare, aducand in prim-plan atat experimentalismul, cat si recuperarea traditiei muzicii contemporane, iata ca este momentul realizarii unei sinteze care sa cuprinda, pe de o parte, cele mai importante si de succes tendinte ale conceptiilor de  pana acum, iar pe de alta parte – nevoia asumarii unei initiative inovatoare in plan international.” – afirma organizatorii despre editia 2016 a evenimentului.

Miercuri,  25 mai (19.00), Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu - dirijor sef permanent al Filarmonicii din Brasov, fondatorul si dirijorul orchestrei Kamerata Kronstadt – va invita la primul eveniment special din „Saptamana Internationala a Muzicii Noi”, derulat la Sala Radio. Veti asculta patru lucrari semnate de compozitori romani: Dan Buciu - Cristiane pentru orchestra, Liviu Danceanu - SymConcertPhony, pentru trompeta si orchestra, Livia Teodorescu-Ciocanea - Mysterium tremendum pentru mezzosoprana si orchestra de camera si Ulpiu Vlad - Sonoritati si anemone III – concert pentru vioara, violoncel si orchestra de coarde – toate in prima auditie absoluta! 

In ipostaza solistica ii veti aplauda pe Sergiu Carstea – trompeta, Antonela Barnat – mezzosoprana, Diana Mos – vioara si Mircea Marian – violoncel. 

Cel de-al doilea concert programat vineri,  27 mai (19.00) la Sala Radio in cadrul “Saptamanii Internationale a Muzicii Noi” este prezentat de Orchestra Nationala Radio si de Corul Academic Radio (pregatit de Ciprian tutu), sub conducerea muzicala a lui Gheorghe Costin, dirijor al Filarmonicii „Banatul” – Timisioara. Ii veti aplauda de asemenea pe pianistul Sorin Petrescu, solist concertist al Filarmonicii „Banatul“ si membru al Trio-ului Contraste si pe Emil Visenescu (clarinet), apreciat in turnee internationale prezentate in Elvetia, Germania, Olanda, Luxemburg, Belgia s.a. Alaturi de doua partituri semnate de doi apreciati compozitori romani - Anatol Vieru (Simfonia a 5-a pentru cor si orchestra pe versuri de Eminescu) si Adrian Iorgulescu (Ipostaze I pentru pian si orchestra) – veti asculta in prima auditie romaneasca creatia Doinei Rotaru: Fragile II pentru clarinet si orchestra. 
De altfel, editia 2016 a evenimentului ii aduce in prim plan pe compozitorii romani Anatol Vieru si Pascal Bentoiu, prin recuperarea unor capodopere ce se cuvin redimensionate si reinterpretate, asa cum afirma organizatorii evenimentului.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

AFIS SIMN


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate