Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 august 2019
Recomandări
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2016 Ediția a XXVI-a. Limits… and Beyond!
(Muzică)
Dupa douazeci si cinci de editii ale festivalului ”Saptamana Internationala a Muzicii Noi.”, timp in care s-au succedat diferite opinii si mentalitati de structurare ale programului artistic, cedand fie unor impulsuri reformatoare, fie unora conservatoare, aducand in prim-plan atat experimentalismul, cat si recuperarea traditiei muzicii contemporane, iata ca este momentul realizarii unei sinteze care sa cuprinda, pe de o parte, cele mai importante si de succes tendinte ale conceptiilor de  pana acum, iar pe de alta parte – nevoia asumarii unei initiative inovatoare in plan international.
 
Un festival este emanatia unei conceptii despre viata. SIMN este deja purtatoarea unui mesaj atitudinal si a catorva idei centrale in contextul cultural actual. Semnificatia festivalului este data de o demarcatie clara fata de zona entertainment si de piata acesteia. 

SIMN 2016 vine cu concept declarat de catre Dan Dediu, director artistic al festivalului, ce propune patru directii tematice de a transcende obisnuitul, numite de acesta eutopii: locuri ale Binelui. Cele patru eutopii tematice ce circumscriu intregul program sunt urmatoarele: 

1.      Ulise - Dincolo de limitele culturii/ Beyond Tradition
 
Ulise este calatorul, pribeagul, migrantul perpetuu. El trebuie sa gaseasca mereu noi idei, sa experimenteze si sa mizeze pe originalitate. Eutopia ULISE este deschisa spre aventura. 
 
2.Gulliver - Dincolo de limitele istoriei/ Beyond Culture 

Gulliver e criticul si ochiul istoriei. El infrunta aceasta realitate si deschide lumea posibilului. Eutopia GULLIVER este deschisa spre lumi si povesti virtuale. 
 
3.Nirvana - Dincolo de limitele sinelui / Beyond Self
 
NIRVANA e eutopia contopirii cu Universul. Dezmarginirea eului prin sacralitate si ritual deschide inspre comuniune si mister. 

4.Matrix - Dincolo de limitele naturii / Beyond Nature

Matrix e apostolul unei lumi postumane. El moduleaza faptura umana si o ridica la putere hi-tech. Sinergia bio-tehnologica se intinde de la improvizatia libera la algoritmul perfect. Eutopia MATRIX este deschisa spre Apocalipsa. 

De asemenea, SIMN 2016 portretizeaza si reliefeaza figurile marelui compozitor roman Anatol Vieru, prin recuperarea unor capodopere ce se cuvin redimensionate si reinterpretate. 

Afis SIMN_700x1000_mailafis SIMN 50x70_facebook.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate