Vor participa: prof. univ. dr. Nicu Gavriluta, FSSP, UAIC, prof. univ. dr. Danut Jemna, FEAA, UAIC, conf. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan, FSSP, UAIC. Dezbaterea va fi moderata de conf. univ. dr. George Bondor, redactor-sef al revistei Timpul.
Evenimentul Religia in spatiul public face parte din seria dezbaterilor de idei Timpul 140, pe care Institutul Francez Iasi si revista Timpul le realizeaza pe parcursul acestui an, cu prilejul momentului aniversar al revistei noastre.
Evenimentul va avea loc marti, 24 mai, ora 18:00, in sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iasi, cu sustinere oferita de Institutul Cultural Roman si cu participarea prof. univ. dr. Nicu Gavriluta, Facultatea de Filosofie si stiinte Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, prof. univ. dr. Danut Jemna, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, conf. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan, Facultatea de Filosofie si stiinte Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi. Dezbaterea va fi moderata de conf. univ. dr. George Bondor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, redactor-sef al revistei Timpul.
Dezbaterea de idei cu tema Religia in spatiul public vizeaza analiza configuratiei actuale a spatiului public romanesc, inclusiv a posibilelor lui maladii, precum si identificarea locului pe care religia il are si ar trebui sa il aiba in sfera publica. Principalele intrebari la care vor raspunde invitatii, specialisti recunoscuti in aceasta problematica, sunt: Cum este configurat spatiul public romanesc si cum ar trebui el sa fie reconstruit? Ce model de sfera publica este dezirabil in Romania zilelor noastre? Care este locul religiei in societatile actuale, intens secularizate, dar totodata traversate de pericolul intolerantei religioase? Exista un conflict al normelor din care religia face parte in societatile de astazi?
Evenimentul este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.
Participarea la eveniment este libera. Dezbaterea se adreseaza atat publicului specializat, cat si elevilor si studentilor interesati de intelegerea adecvata a fenomenelor sociale si culturale ale zilelor noastre.
. |