Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
De Noaptea Muzeelor se deschid Colecțiile private!
(Arte vizuale)
Artmark intampina publicul bucurestean cu o surpriza: 8 expozitii intr-un singur Palat! Sambata noaptea, 21 mai, 19:00 – 02:00, vizitatorii vor avea ocazia nu doar sa admire si sa participe la ghidaje gratuite ale expozitiilor curente, dar se vor putea bucura de "Egal+. Avangarda feminina in colectii particulare" – o expozitie special creata pentru Noaptea Muzeelor cu capodopere aflate in colectii private.
Conceptul pleaca de la expozitia organizata recent de MNAR, a carei curatoare a impulsionat de altfel aceasta completare expozitionala, cu opere ale avangardei feminine, dar din colectii private. 

Spre deosebire de abordarea antropologica din expozitia de la MNAR, aici interesul va fi axat pe lucrari exceptionale care au intentia de a anula conditia de marginalitate a artistelor, pana recent resimtita in interiorul artelor vizuale. Artiste participante: Cecilia Cutescu Storck, Mina Byck Wepper, Nadia Bulighin Grossman, Michaela Eleutheriade, Nina Arbore, Magdalena Radulescu, Lucia Dem Balacescu, Olga Greceanu, Milita Petrascu, Celine Emilian, Letitia Ignat. 

Este o ocazie unica de a admira operele acestor artiste intrucat duminica, 22 mai, ele se vor intoarce in colectiile private ale proprietarilor de drept si, probabil, nu vor mai putea fi vazute pentru un timp indelungat. 

Totodata, vizitatorii vor avea ocazia sa admire expozitiile Sesiunii de licitatii 24/ 26/ 31 mai, cum ar fi cea de regalitate, Jubileu – Casa regala la 150 ani, precum si opere semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Ipolit Strambu, Theodor Pallady, Nicolae Darascu in paralel cu Geta Bratescu, Diet Sayler, Ion Alin Gheorghiu, Stefan Caltia, Georgeta Naparus, Alexandru tipoia, Ion Pacea. De asemenea, atmosfera eleganta din cadrul Palatul Cesianu-Racovita va fi completata si expozitiile de Mobilier de Epoca si Animalia. 

Celine Emilian, Domnita in albastru

Celine Emilian, Domnita in albastru

Mina Byck Wepper, Puiul mamei

Mina Byck Wepper, Puiul mamei

Olga Greceanu, Pâinea noastra, cea de toate zilele

Olga Greceanu, Painea noastra, cea de toate zilelesediu_AM_noapteamppl


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate