Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
ArCub dă startul distracției de vară, pentru cei mici
(Viață)
Pe 29 mai, vino la joaca in Cismigiul Copiilor si Humulestiul Copiilor.
ArCub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti deschide sezonul estival, prin distractie si veselie in aer liber, pentru cei mici si cei mari, pe 29 mai la Cismigiul Copiilor.
Traditia de a transforma anual Parcul Cismigiu intr-un imens teren de joaca, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, a ajuns la cea de-a 15-a editie. Evenimentul aduna de fiecare data peste 8.000 de participanti si mai mult de 500 de copii care performeaza pe scena din Parcul Cismigiu. 

Intre orele 11:00 si 21:00, aleile parcului se vor transforma din nou intr-un labirint al atractiilor, in care cei mici si adultii care-i insotesc vor petrece ore intregi de amuzament si activitati antrenate. Provocarile lansate copiilor le dau ocazia de a-si exersa abilitatile, iar spatiile de joaca intregesc o zi perfecta de distractie, petrecuta in natura.

Atmosfera de poveste a evenimentului este asigurata de spectacolele sustinute de corurile de copii si trupele de dans, iar spiritul ludic impanzeste intregul parc. Copiii se vor putea bucura de jocuri, piese de teatru, sesiuni de treasure hunting si reprize de face painting.

Show-ul de pe scena principala va continua cu Ansamblul Andatino si Corul de copii Alegretto. Magicienii din Foisorul Magic vor uimi toti vizitatorii, cu numerele lor unice, iar Ferma Animalelor va recrea coltul de poveste al ogradei bunicilor. Caricaturistii de pe Podul Artelor vor stârni amuzamentul celor mici, prin talentul lor.   

Incurajati de aceasta experienta, copiii isi vor putea demonstra propriul talent, pe Aleea desenului, unde vor realiza desene si picturi. Pajistea Atelierelor este locul in care se vor deslusi tainele limbilor straine, stiintei si muzicii, iar in pauze, copiii se vor distra cu jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor

Marionetele si actorii independenti asteapta spectatorii La Cetate, unde vor aprinde imaginatia celor mici prin fantezie si joc. Evenimentul va fi prezentat de George si se incheie cu un concert sustinut de Lidia Buble si Sore.

Anul acesta, Cismigiul Copiilor face parte din candidatura Bucurestiul la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Astfel, evenimentul central se va conecta cu zonele periferice ale Capitalei, prin evenimentul conex Humulestiul Copiilor, desfasurat intre orele 11:00 si 19:00, in parcul Humulesti, din sectorul 5. Cei mai mici dintre locuitorii cartierului Rahova-Ferentari vor simti din plin entuziasmul adus de venirea verii si vor incheia ziua cu un concert Sore.

Va invitam sa va bucurati de sosirea verii, alaturi de copii, in cadrul unui eveniment intrat deja in traditia orasului. 

Intrarea la Cismigiul Copiilor si Humulestiul Copiilor este gratuita.

Programul complet al celor doua evenimente conexe il puteti gasi pe paginile de Facebook Cismigiul Copiilor si Humulestiul Copiilor. 

Cismigiul Copiilor 2016 Poster jpg


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in rândul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului de muzica alternativa Sound & Vision, al Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival si al Festivalului International al Luminii Spotlight on Bucharest.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate