Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Ultimele trei sonate de Beethoven cu Matei Varga, la Sala Radio
(Muzică)

Apreciat peste hotare ca unul dintre cei mai mari pianisti romani ai momentului, considerat de presa internationala ca un continuator al traditiei stabilite de artisti de renume ca Dinu Lipatti sau Radu Lupu, Matei Varga este invitat marti, 31 mai (19.00) la Sala Radio, unde va prezenta o Seara Beethoven.
 
Artistul roman a fost aplaudat in prestigioase sali din lume, ca: Avery Fisher Hall si Carnegie Hall (New York), Konzerthaus (Berlin), Auditorium du Louvre, Salle Gaveau si Salle Cortot (Paris), Teatrul Regal (Stockholm), Palau de la Música (Barcelona), Casals Hall (Tokyo) s.a. La Sala Radio, Matei Varga va sustine la finalul lunii mai un recital cu trei dintre cele 32 de sonate pentru pian compuse de Beethoven: Sonata pentru pian nr. 30 in mi major, Sonata pentru pian nr. 31 in la bemol major, Sonata pentru pian nr. 32 in do minor

Revista americana “Fanfare”, dedicata domeniului muzical, il descria in 2012 pe Matei Varga astfel: “un muzician care poate sa confere si celei mai simple linii melodice un sens”. Pianistul roman si-a creat un repertoriu extrem de variat, de la marii compozitori ai muzicii simfonice si camerale, pana la cele mai noi si surprinzatoare creatii ale compozitorilor contemporani. 

In stagiunea curenta (2015-2016), programul sau a cuprins aparitii in SUA, Europa si Asia (alaturi de apreciatul violonist Gregory Harrington). Pianistul roman a participat la importante festivaluri de muzica, intre care International Keyboard Festival (New York), Festival de Sintra (Portugalia), Festival dei Due Mondi (Spoleto, Italia), Young Euro Classics (Berlin), Festivalul European “Jeunes Talents” (Paris), Festivalul International “George Enescu” (Bucuresti) si Festivalul “Hariclea Darclée” (Braila).

Matei Varga a castigat premiul al II-lea la Concursul International “George Enescu” si a primit premiul special pentru cea mai buna interpretare a Sonatei in fa diez minor de Enescu. Alaturi de numeroase alte distinctii primite la Bucuresti, New York, Porto, Barcelona etc., a obtinut un premiu special la Concursul “Vendome”. Remarcat de Elisabeth Leonskaja, membra a juriului, a fost invitat sa fie manager de proiect in cadrul editiilor 2009 si 2013 ale Concursului “Vendome”. A mai facut parte si din juriul primei editii a Concursului National “Dinu Lipatti” (Bucuresti, 2010).
Matei Varga a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in 2004. si-a continuat apoi studiile la Mannes College (New York), obtinind o diploma de Master of Music (2006), precum si Artist Diploma (2008). 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

AFIS Matei Varga 31 mai

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate