Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 mai 2024
Recomandări
Expoziția CO-EXIST - Rodica Benintendi
(Arte vizuale)
Centrul Cultural European pentru UNESCO ”Nicolae Balcescu” gazduieste in perioada 31 mai – 10 iunie 2016 prima expozitie de pictura a artistei Rodica Benintendi in Romania – CO-EXIST. Vernisajul va avea loc la sediul din Strada 11 Iunie 41, sectorul 4, Bucuresti, de la ora 18:00.
A exista in acelasi timp sau impreuna cu altceva inseamna sa co-existi. Deloc intamplator imaginatia si originalitatea co-exista in opera artistei Rodica Benintendi intr-o fericita sinteza artistica. Poate de aceea a ales sa numeasca aceasta prima expozitie personala CO-EXIST.

Sunteti invitati sa-i admirati munca prin prisma omului iubitor de frumos si doritor de rost si enigme dezlegate cu pasiune si sa incercati sa traiti macar o data in viata fara reguli. La ce bun sa vorbesti despre pictura? Trebuie sa o vezi. Trebuie sa o lasi sa te poarte pe aripile ei, sa-i dai voie sa alerge prin venele tale. Trebuie sa simti libertatea artei prin intreaga ta fiinta, sa intelegi ca fara ea e ca si cum ai trai fara sa respiri.

“In lucrarile sale, Rodica Benintendi dovedeste ca are capacitatea de a sublinia structura formelor pe care le integreaza, le contopeste in forme abstracte, in increngaturi de ornamente, de linii serpuitoare ce genereaza o continua miscare, toate contopindu-se intr-o entitate organica, intr-un univers intr-o continua formare. Este un univers al basmului cosmic, al energiilor ce preced, dar si succed constituirea materiei, al fortelor ce tind sa devina forme, un univers al alegoriilor simbolice. Energiile, potentate de culoare, se inlantuie intr-o sarabanda ritmica, structurata pe axe, ca intr-o urzeala, pe suprafate vibrante realizate prin suprapuneri de culoare peste foite de aur, cupru sau argint ce confera lucrarilor un aer de pretiozitate. Personajele sale, de cele mai multe ori reprezentari alegorice, sunt parte integranta a acestui univers. O seninatate deplina, o traire interiorizanta, dar si o liniste armonioasa se desprinde din expresia si atitudinea lor.

Roxana Barbulescu – presedinte al Asociatiei culturale ARTAR


Vernisajul va avea loc la data de 31 mai, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Balcescu, de la ora 18.00, in prezenta artistei si a prietenilor. Invitate speciale sunt soprana Felicia Filip si actrita Tora Vasilescu. Vor lua cuvantul criticul de arta Roxana Barbulescu si prof. dr. col. Calin Sinescu. Moment special la vioara Elena Ana Albu.

Expozitia este deschisa in perioada 31 mai – 10 iunie 2016. Programul de vizitare este de luni pana vineri intre orele 10.00 - 16.00 si sambata intre 10.00 - 13.00.
 

invitatie mail

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate