Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Concert de Ziua Internațională a Copilului, dirijat de Sabin Păutza, la Sala Radio
(Muzică)
Ziua Internationala a Copilului va fi marcata printr-un concert special in stagiunea Salii Radio. Miercuri, 1 iunie (19:00), Orchestra de Camera Radio si Corul de Copii Radio (dirijor: Voicu Popescu) se vor reuni pe scena salii de concert bucurestene, alaturi de invitata speciala a serii, tanara violonista Maria Marica - 18 ani, laureata a numeroase competitii nationale, iar intregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului Sabin Pautza.
Artistul a fost aplaudat in Europa, America si Australia, pe scene celebre precum Carnegie Hall - New York, Santa Cecilia - Roma, Fr. Chopin - Varsovia sau Philharmonic Hall - Sydney. 

Il veti aprecia pe Sabin Pautza si in calitatea sa de compozitor, prin doua lucrari ce ii apartin - Suita Canti Prophani pentru cor de copii si orchestra si Vrem pace in lume - si prin doua partituri pentru pian, interpretate in aranjamentul sau pentru orchestra - Claude Debussy - S. Pautza: Coltul copiilor si Serghei Prokofiev - S. Pautza: Viziuni fugitive. Dintr-un concert simfonic dedicat copiilor nu putea lipsi Mozart, copilul geniu al muzicii din toate timpurile, care a compus incepand de la varsta de 5 ani. in evenimentul de la Sala Radio veti asculta Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si orchestra.

Sabin Pautza

Sabin Pautza


Compozitor, dirijor, profesor, manager sunt patru ipostaze ce definesc personalitatea muzicianului roman Sabin Pautza. A fost director artistic si dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey: Plainfield Symphony, fiind Conductor Emeritus pe viata al ansamblului. 
Un moment cheie in cariera sa l-a constituit debutul in prestigioasa sala Carnegie Hall din New York (1985), cand s-a prezentat in dubla ipostaza: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony si de compozitor - in program figurand si lucrarea sa Haiku. Numeroase distinctii in tara si in strainatate stau dovada a aprecierii compozitiilor sale: Diploma de onoare la Concursul International de Compozitie de la Salt Lake City - Utah (1985), Premiul Rudolph Nissim al Uniunii Compozitorilor din Statele Unite (1990), Premiul Martin Luther King Jr. pentru compozitie (1994). 

Maria Marica

Maria Marica


Eleva la Colegiul de Muzica "Sigismund Toduta" Cluj-Napoca, tanara violonista Maria Marica a primit numeroase distinctii la competitii nationale, precum: Marele Premiu la Concursul "George Georgescu" - Tulcea (2015), Trofeul Lira de Aur la Concursul "Lira de Aur" - Suceava (2015), Marele Premiu la Concursul "J. S. Bach" - Cluj-Napoca (2008, 2013), Marele Premiu la Concursul "Tinere Talente" - Oradea (2010), Premiul I la Concursul Mozart - Cluj-Napoca (2015) s.a. A fost deja apreciata ca solista in concerte prezentate alaturi de Filarmonica de Stat "Transilvania", Cluj-Napoca, Filarmonica "Ion Dumitrescu", Ramnicu-Valcea, Orchestra de tineret "Junior" si a fost membra a Orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (2015), a Romania Sinfonietta Orchestra (2015) si a Orchestrei “Junior” (2013, 2014). Maria Marica a prezentat recitaluri in mai multe orase ale Romaniei:  Cluj-Napoca, Brasov, Sinaia etc., dar si in strainatate la Bad Endorf - Germania (2014), Montepulciano - Italia (2015) si Menlo-Atherton - California, SUA (2015).
                     
Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

Corul de Copii Radio (15)


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate