Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Concert baroc la Sala Radio
(Muzică)

Orchestra de Camera Radio si invitata ansamblului, soprana Veronica Anusca, va propun miercuri, 8 iunie (19.00) un concert de muzica baroca la Sala Radio, ce va reuni compozitori ca Bach, Corelli sau Händel.
Veronica Anusca a cantat pe scene ca Ateneul Roman, Opera Nationala Bucuresti, Opera Maghiara Cluj-Napoca, Filarmonica Ramnicu-Valcea, sala de concerte a Conservatorului din Gdansk – Polonia. Seara baroca se va derula sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, care a colaborat cu orchestrele filarmonicilor din tara si a fost, de asemenea, prezent la pupitrul Orchestrei de Camera Radio, a Orchestrei Nationale de Camera a Republicii Moldova etc. in acelasi eveniment il veti aprecia si pe trompetistul Sergiu Carstea. 
Programul serii reuneste apreciate lucrari ale repertoriului baroc, precum G.F. Händel: ariile pentru soprana, trompeta baroc si  orchestra de coarde Eternal source of light divine si Let the bright Seraphim, J.S. Bach: Suita nr. 1 in do major si Concert in re major pentru trompeta mica si orchestra de coarde (dupa Vivaldi) etc.

Alexandru Ganea

Alexandru Ganea


Alexandru Ganea este lector universitar si dirijor al orchestrei simfonice Universitaria a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Este absolvent a doua facultati ale aceleiasi institutii: cea de Interpretare muzicala, specialitatea vioara (1995) si cea de Compozitie, Muzicologie si Dirijat, specialitatea dirijat orchestra (2001). A fost apreciat ca violonist – in tara, la Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita si in strainatate, in Italia si Spania si ca dirijor, prin concertele sustinute din 1997 pana in prezent cu orchestrele simfonice ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Orchestra de Camera Jeunesses Musicales, orchestrele Filarmonicilor din Iasi, Brasov, Craiova, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Pitesti, Orchestra de Camera Radio Romania,  Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova etc. in 1998, aparitia Orchestrei de Camera „Jeunesses Musicales” dirijata de Alexandru Ganea la Concursul International al Orchestrelor de Tineret de la Haga a fost recompensata cu premiul I si cu inregistrarea unui CD.

Veronica Anusca

Veronica Anusca


Soprana Veronica Anusca a colaborat cu diferite institutii culturale din Romania, printre care Opera Nationala Bucuresti, Filarmonica “George Enescu”, Radiodifuziunea Romana, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Ramnicu-Valcea, Filarmonica Botosani si este solista Catedralei Sf. Iosif - Bucuresti. Soprana are un palmares impresionant de premii, printre care: Premiul II la Concursul International de Canto “Hariclea Darclee” - Braila, Premiul I la Concursul International de Canto “Maestrii Artei Lirice - Petre stefanescu-Goanga ” - Opera Nationala Bucuresti, Premiul I la Concursul National al Liedului Romanesc de la Brasov, Marele Premiu la Concursul International de Interpretare Vocala „Sabin Dragoi” - Timisoara, etc. 

Sergiu Carstea

Sergiu Carstea


Pe langa studiile urmate in Republica Moldova, trompetistul Sergiu Carstea s-a perfectionat la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris. In prezent este sef de partida in cadrul orchestrei Operei Nationale Romane Timisoara, iar printre institutiile cu care a colaborat de-a lungul anilor se numara si Filarmonica de Stat "Banatul" Timisoara si Filarmonica de Stat - Chisinau. Activitatea sa solistica inseamna concerte alaturi de orhestrele filarmonicilor din Arad, Sibiu, Iasi, Craiova, Botosani, Cluj-Napoca etc. intre 1992-1993 a fost director artistic al Filarmonicii de Stat din Chisinau. 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate