Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
25 de idei ale bucureștenilor intră în Acceleratorul de idei *finanțări pentru idei care ajută orașul*
(Viață)
In cadrul candidaturii Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii, bucurestenii sunt invitati sa devina participanti activi la viata orasului. Sub umbrela programului cadru Open Lab, B2021 propune o serie de instrumente care sa atraga si sa motiveze locuitorii sa participe la dezvoltarea Bucurestiului.
Unul din aceste instrumente este Acceleratorul de Idei, un apel deschis pentru idei care au un aport pozitiv la viata orasului prin colaborari transdisciplinare, schitand felul in care acesta s-ar putea transforma daca ar deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021. 

Intre 21 aprilie si 23 mai, bucurestenii au propus 140 de idei de animare si transformare a orasului, prin proiecte precum gradini urbane, festivaluri de muzica si arta stradala in cartiere sau initiative adresate comunitatilor din toate cartierele, si nu doar din centru. 

In urma jurizarii de catre echipa Curatorium B2021, 25 de idei au fost selectate pentru a intra in Acceleratorul de Idei. Finalistii primei faze a procesului de finantare sunt (in ordinea punctajului obtinut):
Stefan Tiron, Violeta Dascalu, Save or Cancel, Cristina Bogdan, Ira Merzlichin, Mara Maracinescu, Ana Maria Stancescu, Alejandro Sajgalik, Petrut Calinescu, Angelica Ionela Stan, Catinca Draganescu, Mihai Alexandru Barabancea, Sorina Adina Vasilescu, Alina Suarasan, Crina Pravicencu (Cranta), Ileana Gabriela Szasz, Bogdan stefanescu, Denis stefan Bolborea, Ioana Adnana Cruceanu, Cristina Modreanu, Adelina Ivan, Victor Bostan, Domnica Voichita Horea si Cinty Ionescu.
O lista completa a proiectelor si punctajelor obtinute poate fi gasita pe site-ul www.bucuresti2021.ro. 

Intre 6 si 8 iulie va avea loc un atelier in cadrul caruia participantii vor primi sprijin din partea invitatilor romani si straini invitati sa coordoneze consolidarea ideilor selectate. Aspectele abordate de catre invitati vor include: rolul artelor ca vehicul de schimbare, concepte pentru dezvoltare locala si comunitara, concepte pentru tranzitia de la proiecte pilot la programe, considerente juridice pentru prototipare de idei, design transdisciplinar.
 
De asemenea, Acceleratorul de Idei este si o platforma de dialog si co-creare intre participanti, acestia fiind incurajati sa isi asocieze ideile, pentru a da nastere unui proiect cu impact si resurse mai mari. 

In perioada 9 – 19 iunie 2016, dupa ce participantii au dezvoltat proiectele in cadrul atelierelor, vor avea posibilitatea de a le propune pentru finantare. Astfel, intre 5 si 10 proiecte vor fi implementate pana la data de 30 septembrie.

Open Lab este programul sub care Bucurestiul devine un laborator de cultura urbana si se ghideaza dupa urmatoarele principii: colaborare in creatie, co-participare, digitalizare. Deschidem dialogul cu locuitorii Bucurestiului prin procese colective, promovarea initiativelor transdisciplinare, descentralizarea culturii in oras si folosirea de structuri mobile, temporare.  

Mai multe informatii despre OPEN LAB si Acceleratorul de Idei pot fi gasite accesand bucuresti2021.ro/open-lab. 

B2021_Accelerator_finalisti


Bucuresti 2021 - Bucurestiul a ajuns in finala pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021, acordat de Comisia Europeana. Pana la final de septembrie 2016, cand juriul va anunta orasul romanesc castigator, Bucurestiul va fi animat de proiecte si evenimente menite sa arate potentialul ascuns al orasului si sa provoace locuitorii sai sa devina creatori. 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate