Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Eveniment Timpul la Salonul Internațional de Carte Bookfest, 2016
(Literatură)
Duminica, 5 iunie, incepand cu ora 17.30, Scena Agora din Pavilionul C5 (Romexpo) va gazdui lansarea numarului din mai al revistei de cultura contemporana Timpul, care va fi precedata de Conferinta Spiritul critic si dialogul ideilor.
 
Vor participa Daniel Sandru, George Bondor, Cosmin Ciotlos si Claudiu Komartin. Evenimentul va fi moderat de Gabriel Chescu, redactor-sef ajunct Timpul si este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Infiintata acum 140 de ani, la data de 15 martie 1876, revista de cultura contemporana Timpul a devenit un reper nu doar din perspectiva istoriei culturale a Romaniei, ci si din aceea a istoriei presei moderne romanesti si a spatiului public de care aceasta a fost legata in mod indeniabil. Cu o traditie marcata de numeroase personalitati, de la Mihai Eminescu si I.L. Caragiale pana la Ioan Slavici si A.D. Xenopol, Timpul reprezinta, si in Romania contemporana, un veritabil indicator al evolutiei mediului nostru cultural si intelectual.

Numarul lunii mai contine un supliment special dedicat Festivalului Serile Filmului Romanesc, un eveniment cultural important, dedicat anul acesta actorului Mircea Diaconu. 
In Editorialul din acest numar, George Bondor scrie despre „Camera Plus. Bienala de fotografie contemporana si imagine dinamica”. Paginile de Actualitate cuprind un material semnat de Lia Faur, care surprinde „Radiografia sufletului unui festival”, Zile si Seri de Literatura Doinas. 
Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, au in centrul discutiei o problema actuala, cea a modului in care se desfasoara campania electorala. Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, propun un dosar care are ca tema situatia traducerilor din Anselm in limba romana si contextul general mai larg al studiilor medievale. Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, dedica o ancheta integralei poetice a lui Alexandru Musina. Pagina Exclusiv, semnata de Adina Scutelnicu, va introduce in universul „pictorului asaltat de ingeri”, Cristian Diaconescu. Din numarul 206 al revistei de cultura contemporana Timpul, va recomandam si interviul realizat de Mihaela Chiribau-Albu cu Doina Rusti, scriitoare reprezentativa a literaturii romane contemporane.

Numarul 206 al revistei Timpul contine si alte articole, semnate de Claudiu Komartin, Maria Bilasevschi, Oana Maria Nicuta, Constantin Pistea, Angelo Mitchievici, Dana Tabrea, Simona Preda, Roxana Patras, Lucian Dirdala, Bogdan Calinescu, Stelian Dumistracel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dumitru-Alexandru Filimon, Cosmin Ciotlos, Dragos Dascalu si Radu Vancu.

Numarul lunii mai al revistei de cultura contemporana Timpul va fi lansat la Salonul International de Carte Bookfest duminica, 5 iunie, incepand cu ora 17:30, pe scena Agora din Pavilionul C5. Vor participa: prof. univ. dr. Daniel Sandru, directorul revistei Timpul, conf. univ. dr. George Bondor, redactor-sef al publicatiei, Cosmin Ciotlos si Claudiu Komartin. Moderatorul evenimentului va fi Gabriel Chescu, redactor-sef adjunct al revistei Timpul.
Eveniment realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

In perioada 1-5 iunie, noul numar al revistei este disponibil la standul Adenium din Pavilionul 4 Romexpo, standul C48.

timpul book fest


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate