Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 noiembrie 2019
1819 • Se naste George Eliot, scriitoare britanica (d. 1880)
1869 • Se naset André Gide, scriitor francez, laureat al Premiului Nobel în 1947 (d. 1951)
1869 • S-au deschis cursurile Facultatii de Medicina din Bucuresti
1877 • Se naste Endre Ady, considerat cel mai mare poet maghiar al secolului al XX-lea (d. 1919)
1913 • A fost inaugurata cladirea Teatrului "Mr. Gh. Pastia" din Focsani
1931 • Se deschide pentru public Muzeul de Istorie a Bucurestiului, în Casa Moruzi din Calea Victoriei 117
Recomandări
Elena Mîndru cântă jazz la Sala Radio
(Muzică)
Joi, 16 iunie (19.00), Big Band-ul Radio (dirijor: Ionel Tudor) isi incheie stagiunea 2015 - 2016 printr-un frumos concert de jazz al carei invitata speciala este Elena Mindru.
Stabilita la Helsinki (Finlanda), artista a obtinut in 2012, in Elvetia, premiul al II-lea si premiul publicului la celebrul Festival de Jazz de la Montreux (Montreux Jazz Voice Competition). 
Evenimentul de la Sala Radio incununeaza o stagiune bogata pentru ansamblul Radio Romania, care si-a invitat lunar publicul la un eveniment derulat in cadrul proiectului “Jazz pe romaneste”, serie de concerte organizate sub bagheta dirijorului Ionel Tudor si prezentate de Florian Lungu. Stagiunea 2015-2016 a adus alaturi de Big Band-ul Radio vedete ale jazz-ului romanesc ca: pianistul Ion Baciu jr., basistul Decebal Badila, pianistul Petrica Andrei, bateristul Vlad Popescu, pianistul Sorin Zlat, solista de jazz Luiza Zan s.a.

Elena Mindru s-a pregatit pentru o frumoasa cariera de jazz in scoli europene de prestigiu. Este detinatoare a diplomei de masterat in interpretare si compozitie de jazz obtinute, in 2013, prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ), studiind jazz-ul la Academia Regala de Muzica din Århus - Danemarca, Colegiul Regal de Muzica Stockholm - Suedia si la Academia Sibelius din Helsinki – Finlanda si in prezent este doctoranda in cadrul Departamentului de Jazz al ultimei institutii mentionate.  
Vocalista a reprezentat Radio Romania Cultural ca solista la Euroradio Jazz Orchestra in Praga, in octombrie 2014 si a reprezentat Yle Radio (Finlanda) in cadrul European Jazz Competition - EJC, in iunie 2015, la Rotterdam, ambele proiecte fiind organizate sub egida European Broadcasting Union. 
In 2014, artista si-a lansat cel de-al doilea album de jazz: Evening in Romania. Elena Mindru reuneste alaturi de vocea sa un cvartet de jazz alcatuit din patru muzicieni finlandezi, cu totii licentiati ai Academiei Sibelius. in luna mai 2014, formatia a castigat competitia Young Nordic Jazz Comets Finlanda, iar in iunie 2015 trupa Elenei Mindru a reprezentat radioul finlandez Yle in finala competitiei EJC din Rotterdam, Olanda.
Elena Mindru a initiat si organizat primul concert de jazz simfonic cu solist vocal din Romania. Primul eveniment din aceasta serie a fost alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania” din Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului Sabin Pautza, in februarie 2014. Proiectul solistei de jazz include lucrari in prima auditie scrise de compozitori romani si finlandezi, printre care si lucrari si aranjamente compuse de ea insasi. A continuat seria concertelor de jazz simfonic in iunie 2015 la Cluj-Napoca, alaturi de dirijorul Tiberiu Soare, si in septembrie 2015 la Targu Mures, alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Targu-Mures, dirijata tot de Sabin Pautza.
Solista are propria casa de discuri (EM Records) prin care isi propune sa publice cat mai multi artisti de jazz, cu precadere artisti romani. Are la activ doua discuri publicate, la care se adauga cel mai recent album al formatiei Bega Blues Band din Timisoara si urmatorul sau album – Elena Mindru Third Stream Project, inregistrat in renumitul studio Yle M1 al radioului finlandez.
Pentru anul 2016, Elena Mindru a fost solicitata de catre Teosto (Uniunea Compozitorilor din Finlanda) sa compuna doua lucrari pentru big band, special dedicate ansamblului Jyväskylä Big Band (JBB), alaturi de care planuieste un mini-turneu in Romania, in vara anului 2016. 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

Elena Mindru_foto  Andrei Budescu


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate