Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Tânărul pianist Florian Mitrea în închiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio
(Muzică)
Orchestra de Camera Radio prezinta miercuri, 15 iunie (19.00) ultimul sau concert din stagiunea 2015-2016, un eveniment special care aduce in fata publicului bucurestean un invitat de marca: tanarul pianist Florian Mitrea.
Absolvent al Academiei Regale de Muzica (Royal Academy of Music) din Londra, artistul roman a fost foarte recent dublu laureat la Concursul International de Pian Hamamatsu - Japonia, iar in 2015 a fost premiat la concursurile Santa Cecilia (Portugalia) si Citta di Imola (Italia). 

Concertul de la Sala Radio va fi dedicat exclusiv clasicismului muzical austriac prin cei doi celebri reprezentanti ai sai: Mozart si Haydn. Veti asculta in programul serii: Mozart: Adagio si fuga in do minor si Concertul nr. 23 in la major pentru pian si orchestra (in interpretarea solistica a lui Florian Mitrea) si Haydn: Simfonia nr. 100 in sol major - Militara, denumire datorata celei de-a doua parti a lucrarii in care trompetele si instrumentele de percutie creeaza o sonoritate de fanfara. 

Evenimentul ce va inchide stagiunea Orchestrei de Camera Radio se va desfasura sub bagheta lui Gabriel Bebeselea, dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca si al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca (incepand din stagiunea urmatoare).

Florian Mitrea (1) m

Florian Mitrea


Pianistul Florian Mitrea a castigat in 2014 premiul I la concursul international de la Lagny-sur-Marne (Franta) si premiul al III-lea si Premiul Special pentru cea mai buna interpretare a unui concert de Mozart la Concursul International ARD, München. Lista de distinctii continua cu premii la Concursul Viena Panmusica si la Concursul National Beethoven din Marea Britanie, in 2010.
Florian Mitrea a sustinut concerte si recitaluri in sali precum: Studiourile Radiodifuziunii Bavareze din München, Rokoko-Saal din Bayreuth, Stadtcasino din Basel, Bunka Kaikan din Tokyo, Centrul de Arte din Seul, St Martin-in-the-Fields, Steinway Hall – Londra, St. John Smith Square, King’s Place si Colston Hall.
Florian Mitrea a fost remarcat de pianistul si pedagogul Boris Berman, care l-a invitat sa participe la preselectiile pentru Festivalul International al Universitatii Yale din Connecticut. Vara urmatoare, artistul a castigat o bursa de participare la acest festival, unde timp de aproape doua luni a sustinut concerte saptamanal. 
Elev al scolii de Muzica nr. 1 si al Liceului de Muzica George Enescu din Bucuresti, Florian Mitrea a castigat o bursa de studii la Royal Academy of Music, Londra. Absolvent la clasa profesoarei Diana Ketler, a obtinut licenta cu First Class Honours si masteratul cu cea mai inalta distinctie a academiei londoneze, castigand de asemenea si doua premii speciale pentru rezultate exceptionale. 
Florian Mitrea este un muzician de camera activ. A fost membru fondator al Mitrea Piano Quartet si al formatiei Trio Cardinale - ambele laureate la concursuri in Marea Britanie - si bursier al Festivalului SoNoRo in repetate randuri. In primavara anului 2015 a prezentat un turneu de muzica de camera in Germania impreuna cu alti trei laureati ai Concursului ARD.
A fost sustinut de Fundatia Familiei Ratiu si de Martin Scholarship Fund, iar in 2010/2011 a detinut Bursa George Enescu oferita de Institutul Cultural Roman de la Londra. Este decorat cu Medalia de Argint de catre Ordinul Muzicienilor din Marea Britanie.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

Florian Mitrea (1) m


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate