Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
vibrate!festival ediţia a II-a, Air Brașov - 19-26 iunie 2016
(Muzică)
Peste 25 de evenimente muzicale si artistice - concerte de muzica clasica si cross¬over, expozitii, ateliere, performance, masterclass¬uri, conferinte si lansari de CD.
Cea de-a doua editie a Festivalului International de Muzica de Camera si Arte vibrate!festival se va desfasura, la Brasov, in perioada 19 – 26 iunie.
Un eveniment special al vibrate!festival este intalnirea cu indragita soprana Leontina Vaduva, sambata, 25 iunie, la Biserica Neagra.

Pianina vibrate! din Piata Enescu - „primul pian scos in strada la Brasov” va oferi sansa trecatorilor sa-si demonstreze talentul. 

3 lei din pretul fiecarui bilet vor fi donati Hospice-ului „Casa Sperantei” pentru ingrijirea bolnavilor incurabili.

vibrate !festival are ca parteneri principali Primaria Brasov - proiect co-finantat de Consiliul Local Brasov, Administratia Fondului Cultural National, proiect co-finantat si Universitatea Transilvania Brasov.

Sambata, 18 iunie, de la ora 18.00, muzica clasica va rasuna la Coresi Shopping Resort. Pianista Diana Ionescu si violonistul Vlad Maistorovici, doi dintre castigatorii Concursului International George Enescu si directori ai vibrate!festival, vor oferi un moment de exceptie, intr-un miniconcert ce insoteste vernisajul expozitiei „Enescu” a Muzeului National „George Enescu”. Expozitia poate fi admirata pana in 22 iunie. 

vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov22

foto Andrei Paul


Primele acorduri oficiale ale vibrate!festival editia a II-a se vor auzi duminica, 19 iunie, la Aula Universitatii, incepand cu ora 18.00. Studentii sunt principalii invitati, iar intrarea este gratuita. Pana in 26 iunie, vibrate!festival propune publicului reintalnirea cu muzica de camera interpretata de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elvetia, Olanda, Spania, Italia, Bulgaria si Romania. 

Fidel crezului enuntat de la prima editie - muzica clasica este accesibila oricui si se poate canta in multe alte spatii decat in cele obisnuite - vibrate!festival aduce muzica de camera in locuri neconventionale, promovand totodata patrimoniul arhitectural al Brasovului. Astfel, publicul este invitat la concerte in locuri precum Sinagoga, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, situat in cladirea Rectoratului, o construnctie de secol XIX in stil neorenascentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul National „Andrei Saguna”.  Vibratia muzicii se va face simtita si la Ceainaria Tipografia sau in Club Rockstadt. Nu vor lipsi insa, nici spatiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Brasov, fosta sala de cinematograf „Partizanul Rosu”. 

vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov07

foto Andrei Paul


Un eveniment special al vibrate!festival este intalnirea cu indragita soprana Leontina Vaduva, sambata, 25 iunie. Soprana stabilita in Franta isi va aniversa, la Biserica Neagra, 30 de ani de cariera muzicala, intr-un concert eveniment, din care nu vor lipsi surprizele. 

Leontina-Vaduva-Portrete_Sedinta-Foto-AurelVirlan_OrigSize51

Leontina Vaduva


Vibrate!festival
, editia 2016, se incheie intr-un concert special, in aer liber, in fermecatorul Bastion al tesatorilor, duminica, 26 iunie, in care publicul o va putea asculta si pe Luiza Zan, cunoscuta interpreta de jazz, alaturi de interpretii vibrate!festival. 

Vlad Maistorovici, director vibrate!festival :

„Tema din acest an este aerul. Ne-am inspirat din aerul de la Brasov, unde speram sa vina cat mai multi turisti alaturi de noi. Simbolic, ne referim la aerul Brasovului, la o atmosfera extraordinara data si de arhitectura orasului. In acelasi timp este cumva si o aluzie la faptul ca anul acesta ne indreptam catre voce mai mult si avem invitate si niste voci de marca – o vom sarbatori pe Leontina Vaduva la Biserica Neagra, vom avea o colaborare inedita cu Luiza Zan, in care instrumentele clasice se vor intalni cu muzica de jazz.” 


vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov11

Vlad Maistrovici - foto Paul Andrei


vibrate!festival 2016 continua si intalnirile dintre arte incepute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”. In Piata Enescu vor avea loc expozitii, ateliere de Terapie prin Arta, seri de performance, la care sunt invitati elevi, copii de la centrele de plasament si iubitorii de arte. In centrul Pietei Enescu va fi amplasata pe toata durata festivalului „pianina vibrate!” – donata de pianista Diana Ionescu - la care vor avea loc miniconcerte ale artistilor, elevilor si… trecatorilor. 

Diana Ionescu, director artistic vibrate!festival:

„Evenimentele conexe sunt menite nu doar sa familiarizeze oamenii cu muzica clasica, ci sa le arate cat de facil este accesul la acest tip de muzica, contrar credintei ca muzica clasica este destinata doar elitelor. Evenimentele din Piata Enescu vor fi extrem de diverse. Acolo va fi amplasata o pianina a mea, pictata de artistii de la Depoul de Arta Urbana. Ea se va afla acolo pe toata durata festivalului si va reprezenta oportunitatea pe care cei mai multi oameni poate si-au dorit-o: de a canta la pian. Tot in Piata Enescu vor fi ateliere dedicate copiilor de la centrele de plasament, dar oricine trece prin Piata Enescu si doreste sa puna mana pe o pensula si sa deseneze, este  binevenit. Aceasta este si ideea festivalului, dar si a Pietei Enescu, de a le da oamenilor ocazia, trecand pe acolo, sa-si manifeste creativitatea intr-un fel. ”


vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov13

Diana Ionescu - foto Paul Andrei


Festival dedicat in special tinerilor, vibrate!festival este creat de tineri. Media de varsta a artistilor invitati este cuprinsa intre 30 si 35 de ani. Unul dintre cuvintele cheie ale festivalului este excelenta. 7 dintre artistii invitati sunt absolventi ai Academiei Regale de Muzica din Londra. 3 dintre ei sunt castigatori ai Concursului International George Enescu: compozitorul si violonistul Vlad Maistorovici, directorul festivalului, pianista Diana Ionescu, directorul artistic, si violonistul Valeriy Sokolov (Ucraina/ Germania). 

Madalin Iacob, director executiv vibrate!festival:

„Noi am gandit acest festival ca pe unul in care sa implicam intreaga comunitate, dar si ca pe un program de turism cultural. Sper ca acest eveniment sa creasca, iar Brasovul sa ofere, pe langa aer curat, patrimoniu, un program care sa atraga turisti.” 


vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov24

Madalin Iacob - foto Paul Andrei


La toate concertele, elevii, studentii si persoanele cu dizabilitati, impreuna cu insotitorii lor, vor avea intrarea gratuita. 

vibrate!festival este organizat de Asociatia Culturala „Paul Constantinescu 2009”, in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si cu Depoul de Arta Urbana. 

vibrate2016_andreipaulfoto_primaria brasov27

foto Paul Andrei


Biletele se pot procura de la Libraria „st. O. Iosif” si de la Ceainaria „Tipografia” sau online, de pe site-ul http://biletebrasov.ro 
Pentru noutati, urmariti – www.vibratefestival.ro.

api3


vibrate!festival
AIR – Editia a II-a
Brasov 19-26 iunie 2016

Concerte

Duminica, 19 iunie 18.00  
Concert de deschidere AULA UNIVERSITATII TRANSILVANIA

SCHUBERT Gran Duo in A major, D 574
BRAHMS Cvartet cu Pian in C minor, op. 60 “Werther”

Valeriy Sokolov-vioara, Dana Zemtsov-viola, Stefan Hadjiev-violoncel, Diana Ionescu-pian
Luni 20 iunie 20.00
Mercury Quartet: Tangle of rainbowsCENTRU MULTICULTURAL 

MESSIAEN Cvartet pentru sfarsitul timpurilor

Mercury Quartet: Vlad Maistorovici-vioara, Harry Cameron Penny-clarinet, Colin Alexander-violoncel, Antoine Françoise-pian

Marti 21 iunie, ora 14.00
Air de Paris COLEGIUL SAGUNA 

ENESCU  Konzertstuck pentru Viola si Pian
DEBUSSY Rapsodia I
FRANK Sonata pentru Vioara si Pian

Harry Cameron Penny-clarinet, Diana Ionescu-pian, Francesco Sica-vioara, Robin Green-pian, Shriry Rashkovsky-viola

Marti 21 Iunie 18.00
Valeriy Sokolov: Tribute to Shostakovich 110 SALA PATRIA 

SHOSTAKOVICH Cvartet pentru Corzi No. 8 in C minor op. 110
DEDIU Viscous Sun
SHOSTAKOVICH Trio cu Pian nr. 2, op 67

Valeriy Sokolov-vioara, Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Dana Zemtsov-viola, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-viola, Colin Alexander, violoncel, Robin Green-pian, The Mercury Quartet

Miercuri 22 Iunie 18.00
String Theory IISINAGOGA

RAVEL Sonata pentru Vioara si Violoncel
BRAHMS Cvintet pentru Corzi in G major op. 111

Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Dana Zemtsov- viola, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-violoncel

Miercuri 22 iunie  20.00
Late Evening Tea CEAINARIA TIPOGRAFIA 

Concert neconventional pe aranjamentele de muzica medievala englezeasca ale lui Colin Alexander 

The Mercury Quartet

Joi  23 iunie 21.00
ImaginAir: the Françoise-Green Piano DuoCENTRUL MULTICULTURAL 

MOZART  Sonata in Fa major
MAISTOROVICIImago (premiera romaneasca)
SCHUBERT Fantezia in Fa minor
BACH In transcriptii de KURTAG

Vineri  24 iunie 20.00
QUEEN Classics by Vlad Maistorovici
ROCKSTADT CLUB
Mercury Quartet

Sambata 25 iunie 18.00
AVE: Leontina Vaduva 30 de ani de muzica BISERICA NEAGRA

PART: Summa
VERDI: Pieta Signior, La vita un mar d'affanni
CACCINI: Ave Maria
MASSENNET: Ave Maria, Pardonnez-moi Dieu (din Manon)
ENESCU: Present de couleur blanches
DONCEANU: Tatal nostru
P. CONSTANTINESCU Doua Studii in stil bizantin
BYRD Misa la 5 voci
RAVEL Le bas vers l'eglise
MASSENNET Ave Maria
Invitat de onoare: soprana Leontina Vaduva
orchestra de camera vibrate!festival 
Paul Cristian, orga

Duminica 26 iunie  ora 18.00
In Open Air BASTIONUL TESATORILOR/REDUTA (vreme nefavorabila)

BRAHMS        Clarinet Quintet
BACH and JAZZ cu Luiza Zan
HINDEMITH   Cvartet

Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-violoncel, Colin Alexander-violoncel, Harry Cameron Penny-clarinet.
Invitat special: Luiza Zan

Sinestezia – Piata Enescu & more

Expozitii

Expozitie "Enescu" a Muzeului National George Enescu, 19 - 26 iunie – outdoor in Piata Enescu

Expozitie "Vibratii"
a Depoului de Arta Urbana,  19 - 26 iunie, ceainaria Tipografia 

Expo lucrari literare ale studentilor Facultatii de Litere de la Universitatea Transilvania pe tema "vibratie, vibratii", 19 - 26 iunie, Piata Enescu

Expozitie "Enescu" - a Muzeului National George Enescu - indoor in Coresi Shopping Resort, 18 - 22 iunie

Ateliere

Atelier - Coresi Shopping Resort - Terapia prin Muzica - pianista Diana Ionescu, invitati: copiii cu autism de la Asociatia Raza de Speranta, luni 20 iunie, ora 15.00
                
Piata Enescu:
Atelier 'Terapia prin Arta' – artist plastic Amalia Suruceanu – UAP, invitati: copii din centre de plasament, miercuri 22 iunie, ora 14.00

Atelier 'Terapia prin Arta' – artist plastic Amalia Suruceanu – UAP, invitati: copii din centre de plasament, joi 23 iunie, ora 14.00

Atelier muzical - Asociatia de nevazatori Bastonul Alb 'Cum vedem noi muzica', vineri 24 iunie, ora 14.00

Atelier 'Meloterapia' -  Asociatia Echilibru Psi, sambata 26 iunie, ora 14.00

Performance

Pianina vibrate!  -  miniconcerte ale artistilor, elevilor si trecatorilor la pianina amplasata in mijlocul Pietei Enescu, 19- 26 iunie
 vinyl evenings –  Depoul de Arta Urbana, sambata, 25 iunie, ora 20.00
 vinyl evenings  –  Depoul de Arta Urbana, duminica 26 iunie, ora 20.00

Masterclass

Centrul Multicultural, masterclass de vioara – Valeriy Sokolov (Ucraina/Germania), luni 20 iunie, ora 14.00
Centrul Multicultural, masterclass de pian – Antoine Francoise (Elvetia), marti 21, ora 14.00

Prezentare CD cu sesiune de autografe

Libraria St.O.Iosif, Leontina Vaduva prezentare CD - "Verdi/Wagner: Corespondente", cu sesiune de autografe, vineri, 24 iunie, ora 18.00

Conferintele «Music and the Mind » cu Greg Radu


In the mind of a musician/in mintea muzicianului” discutie libera a psihiatrului Greg Radu cu FRANÇOISE-GREEN PIANO DUO, Ceainaria Tipografia, 21 iunie, ora 20.30 – in limba engleza

             “Can music make us healthier?/ Poate muzica sa ne faca mai sanatosi?”
              Conferinta la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, 23 iunie, ora 18:00 – in limba romana
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate