Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
A mai rămas o lună până la Opera Nights 2016
(Teatru)
A mai ramas mai putin de o luna pana la deschiderea celui mai mare festival de opera in aer liber din Romania, Opera Nights. Cea de-a sasea editie a festivalului aduce pe scenele din Deva si Hunedoara spectacole renumite ale operei internationale, interpretate cu maiestrie de catre artistii Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta.
Boema, Nunta lui Figaro si Carmina Burana sunt doar cateva din numele celebre care vor fi puse in scena la Opera Nights, intre 12 si 17 iulie 2016. 

Festivalul va avea deschiderea in 12 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara cu spectacolul Rigoletto, de Giuseppe Verdi. Corul si orchestra Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta ne vor incanta sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, din Bucuresti. 

Cea de-a doua zi de festival, 13 iulie, va aduce pe scena curtii interioare a Colegiului National „Decebal” din Deva un spectacol grandios. Carmina Burana, celebra cantata compusa de Carl Orff in 1936, dirijat de Radu Ciorei. Interpretarea apartine solistilor Doru Iftene, Anna Mirescu si Iordache Basalic, iar orchestra si corul vor fi compuse din corul Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta, dirijor Adrian Stanache, corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj Napoca, dirijor Cornel Groza, corul Colegiului National „Decebal” Deva, dirijor Cristina Pascariu. Si corul LIRA al Liceului de Arte Sigismund Toduta Deva, dirijor Razvan Nemes. Va fi unul dintre cele mai impunatoare spectacole puse in scena, iar asocierea puternica de voci si coruri va asigura o noapte de neuitat. 

In 14 iulie, pe scena din curtea interioara a Castelului Corvinilor, dirijorul japonez Koichi Inoue va sta in fata publicului si a orchestrei la spectacolul Madama Butterfly, de Giacomo Puccini. Madama Butterfly este si una dintre sursele de inspiratie ale abordarii grafice din acest an. 

Seara de vineri, 15 iulie, este dedicata Balului Operei, care va avea loc in Sala Dietei a Castelului Corvinilor. Momentele artistice vor fi variate si vor fi asigurate de catre Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski" Constanta, Ansamblul Charleston Dansandra Deva si grupul 3 o'clock din Cluj Napoca. Pentru prima oara in cele 6 editii, Balul Operei propune participantilor si o tema in concordanta cu momentele artistice pregatite - anii ’20. Mai mult decat atat, Ansamblul Dansandra din Deva ofera si cursuri gratuite de charleston pentru participantii doresc sa invete un dans special pentru Balul Operei. 

Tot in 15 iulie, de la ora 17:00 va avea loc si concertul extraordinat al absolventilor master-class-ului de canto sustinut de celebra soprana Leontina Vaduva. Concertul va fi sustinut la Palatul Magna Curia din Deva. 

Penultima seara de festival aduce pe scena Colegiului National „Decebal” Deva spectacolul Boema, de G. Puccini. Protagonistii acestui spectacol, dirijat de Gheorghe Stanciu sunt Hector Lopez si Diana Tugui, desemnati cei mai buni solisti de opera din Romania la Gala Premiilor Operelor Nationale 2015, la Iasi. 

Festivalul se incheie in 17 iulie, la Hunedoara, cu spectacolul Nunta lui Figaro, de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijorul corului si orchestrei Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta va fi Radu Ciorei. 

In acest an, organizatorii festivalului Opera Nights, cu sponsorizare oferita de BRD Groupe Societe Generale, au acordat o bursa de studiu pentru un student la conservator, sectia canto. Comisia a fost formata din soprana Leontina Vaduva, soprana Daniela Vladescu si dirijorul Gheorghe Stanciu. Castigatoarea, Larisa Stefan, va participa la concertul extraordinar al absolventilor de master-class din 15 iulie. 

Programul detaliat al festivalului si distributia spectacolelor sunt disponibile pe www.operanights.ro.

Biletele pentru spectacole costa 30 lei si se gasesc online pe Eventim si in reteaua magazinelor partenere. Participarea la Balul Operei costa 100 lei / persoana, iar rezervarile se fac la numarul de telefon 0254 235651 pana in data de 5 iulie. 


Participantii care doresc sa beneficieze de cursurile gratuite de charleston pot sa o contacteze pe Andreea Rusan-Motiu, instructor, la numarul de telefon 0744 953427, sau pe pagina de Facebook Dansandra. 

Partenerii festivalului Opera Nights 2016: Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, UniCredit Tiriac Bank, Generali, Borsec, Conacul Archia, BRD Groupe Societe Generale, AutoSchunn. 

Afis_Opera Nights_2016


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate