Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
O nouă generaţie de elevi cu acces gratuit la cultură
(Viață)
Joi, 16 iunie 2016, ora 11.00,  la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, vom afla premiantii editiei a 9-a a proiectului 5 licee - 5 muzee, program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale.
Incepand cu luna februarie, elevii din cinci licee din capitala au avut acces gratuit la cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala.

Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si de cele 5 muzee partenere, va invita la evenimentul final al acestei etape 5 licee - 5 muzee. Vom sarbatori in aer liber, inconjurati de atmosfera deosebita de la Muzeul Satului, impreuna cu toti participantii - elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor si organizatori. 

La editia de anul acesta a proiectului 5 licee - 5 muzee au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti: Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Liceul Tehnologic Constantin Brancusi si Colegiul National Cantemir Voda.

Cele 5 muzee partenere care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I. 
Anul acesta s-a alaturat organizatorilor si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, care a premiat cei 250 de elevi implicati in proiect, prin accesul gratuit la Complexul monumental istoric cultural, turistic si de agrement Mogosoaia. 

Tinerii au fost antrenati si la un concurs video cu tema 5 motive in 5 minute, prin care au realizat un filmulet de promovare a unuia dintre muzeele partenere.

Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului final, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultura generala si vom premia cel mai de impact material video realizat de acestia.  Totusi,  scopul 5 licee 5 muzee nu este reprezentat de competitie, ci de motivarea elevilor de a accesa institutiile de cultura.

5 licee - 5 muzee si-a propus sa declanseze mai intâi in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la a noua editie, peste 2 200 de liceeni, din 45 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect.

Proiectul este o initiativa a Fundatiei ECDL ROMANIA, o institutie cu caracter educational si cultural, care organizeaza 5 licee - 5 muze cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, Invatamant, Turism si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, promovând educatia completa si echilibrata a tinerilor din Romania. 
ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, cu recunoastere internationala in 150 de tari.

Va asteptam cu mult interes, joi, 16 iunie 2016, incepand cu ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti).

ECDL_5Licee-5Muzee layer-2016


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate