Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Filosoful Kit Fine, în dialog cu profesorul Mircea Dumitru, luni, 20 iunie, la Ateneul Român
(Literatură)
Luni, 20 iunie 2016, in cadrul Conferintelor Ateneului Roman, va avea loc dezbaterea „Philosophy: Necessity or Luxury?. Filosofia: Necesitate sau Lux?“, la care sunt invitati filosoful Kit Fine, profesor la New York University, si profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti.
Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 18.30, la Ateneul Roman.  In deschidere va avea loc un recital de pian sustinut de Kit Fine.

"Imi place sa cred ca dupa sase ani Conferintele Ateneului Roman au capatat un loc proeminent in spatiul cultural romanesc. Conferinta din 20 iunie este a 22-a din seria noua. Au conferentiat nume sonore din elita intelectuala internationala: laureati ai Premiilor Nobel, Goncourt, Balzan, academicieni, universitari, scriitori. Este esential si obligatoriu sa se respecte conditia excelentei omologate a invitatilor, pentru ca proiectul sa se impuna nu doar in Romania, ci sa capete un statut onorabil in Europa. Profesorul Kit Fine, de la New York University, membru al Academiei Americane de Arta si Stiinta, este unul dintre cei mai importanti filosofi ai momentului, cu exceptionala cariera academica. Este invitatul de onoare. Partener de dialog, Rectorul Universitatii bucurestene, membru corespondent al Academiei Romane, profesorul Mircea Dumitru, un rafinat si distins universitar cu prezenta internationala remarcabila. Conferentiarii si tema anuntata prefigureaza, luni, pe 20 iunie, o dezbatere incitanta",

apreciaza Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii "George Enescu".

kit_fine

Kit Fine


Kit Fine (B.A., Oxford; Ph.D., Warwick) este profesor de filosofie la New York University si membru al American Academy of Arts and Sciences. Domeniile sale de cercetare sunt metafizica, logica si filosofia limbajului, insa a publicat lucrari si in domeniul filosofiei antice, lingvisticii, informaticii si teoriei economice. De asemenea, profesorul Kit Fine a fost fellow al Guggenheim Foundation si American Council of Learned Societies, precum si editor al Journal of Symbolic Logic.

mircea_dumitru (1)

Mircea Dumitru


Mircea Dumitru este rector al Universitatii din Bucuresti din decembrie 2011. Este membru corespondent al Academiei Romane si profesor la Departamentul de Filosofie Teoretica al Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost decan al Facultatii de Filosofie intre 2000-2008 si prorector al Universitatii din Bucuresti in perioada 2008-2011. Specialist in logica filosofica, filosofia limbajului, metafizica modalitatilor, epistemologie, filosofia mintii si a constiintei, Mircea Dumitru a obtinut titlul de doctor in filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans in mai 1998, iar doua luni mai tarziu a finalizat al doilea doctorat la Universitatea din Bucuresti. A fost profesor invitat la Universitatea „Jean Moulin” Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Roman, incepand de marti, 14 iunie, ora 12.00.
Pret unic: 10 lei/ bilet
Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00

Afis Ateneu FINAL PT TIPAR


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate